Σάλος με τον χρυσό θρόνο της Μέρκελ: Πώς τη ξεγέλασε ο Ερντογάν

Ποιο το παρασκήνιο από τη συνάντηση του Ερντογάν με τη Μέρκελ;

Η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δεν κατάφερε να γλιτώσει τα καυστικά σχόλια στο διαδίκτυο για την φωτογράφηση της πάνω σε χρυσό θρόνο δίπλα στον «σουλτάνο» Ερντογάν.

Η Μέρκελ ήθελε να αποφύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να βρεθεί στο Λευκό Παλάτι με τα 1000 δωμάτια να φωτογραφίζεται με τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης η καγκελάριος αλλά και η γερμανική διπλωματία ήθελαν να αποφύγουν μια επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στην Αγκυρα.

Ο λόγος ήταν ότι η αποστολή της στην Τουρκία δεν θα έπρεπε να καλυφθεί δημοσιογραφικά με φωτογραφίες της να μπαίνει στο νέο πολυτελέστατο «σαράι» και τον Ερντογάν να την περιμένει στις σκάλες με τους άνδρες της προεδρικής φρουράς ντυμένους με παραδοσιακές στολές. Ενα τελετουργικό αμφιβόλου γούστου και σοβαρότητας.

Ετσι επιλέχθηκε η συνάντηση να γίνει στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Ντολμάμπαχτσε, το παλάτι των τελευταίων Σουτλάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η φωτογράφιση με τους χρυσούς θρόνους

Τελικά, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από την συνάντησή της με τον τούρκο πρόεδρο, η Αγκελα Μέρκελ δεν κατάφερε να αποφύγει την εκθαμβωτική τούρκικη χλιδή του Ερντογάν.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία της καγκελαρίου όταν μπαίνει στην αίθουσα στην οποία είχαν συγκεντρωθεί οι φωτογράφοι και η έκπληξή της όταν αντικρίζει τον χρυσό θρόνο στον οποίο πρέπει να καθίσει.

Ο Τζιμ Ρόμπερτ, αρχισυντάκτης του διαδικτυακού περιοδικού Mashable σχολίασε: «Η Αγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να πιστέψει ότι έπρεπε να καθίσει σε αυτήν την πολυθρόνα».

Ο Μπέντζαμιν Χάρβεΐ επικεφαλής του γραφείου του πρακτορείου Bloomberg στην Τουρκία έγραψε στο Twitter: «Η Μέρκελ ήθελε να αποφύγει μια παράξενη φωτογράφιση στο νέο παλάτι του Ερντογάν».

Διαβάστε πώς η Μπακογιάννη έφαγε άκυρο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ποιο το νέο σκάνδαλο Φλαμπουράρη με τους μετανάστες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.