Αναβλήθηκαν οι εκλογές στη ΝΔ: Ρεζίλι η διαδικασία. Ποιος ο ρόλος της Μαριέτας Γιαννάκου

Γιατί αναβλήθηκαν οι εκλογές στη ΝΔ;

Σε ομόφωνη απόφαση αναβολής της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση της αναβολής ελήφθη μετά τα ανυπέρβλητα, όπως αποδείχθηκε, προβλήματα με το online σύστημα της καταγραφής των ψηφοφόρων καθώς το σύστημα δεν λειτούργησε ούτε στιγμή σε κανένα από τα 833 εκλογικά κέντρα.

Όσοι ψηφοφόροι προσήλθαν να ψηφίσουν από τις 7 το πρωί οπότε και θα ξεκινούσε επίσημα η διαδικασία αποχωρούσαν αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη.

Όσο για το σενάριο να ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα φαίνεται ότι τελικά δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος με αποτέλεσμα η ΚΕΦΕ να αποφασίσει την αναβολή των εκλογών.

Τα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί από το Σάββατο όταν σύμφωνα με πληροφορίες για πολλούς από τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ) που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στη σημερινή διαδικασία δεν υπήρχαν φορτιστές ενώ περαιτέρω πρόβλημα δημιούργησε η σειρά αντικρουόμενων οδηγιών που εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Χαρακτηριστικά προς αυτή την κατεύθυνση είναι εξάλλου τα όσα αναφέρει σε επιστολή, την οποία έστειλε την Κυριακή προς το προεδρείο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και προς όλους τους ενδιαφερόμενους, το μέλος της ΚΕΦΕ και διευθυντής Διαγραμματειακού της Ν.Δ κ. Αλέκος Κόκκαλης.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Κόκκαλης, «λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της εσωκομματικής διαδικασίας, υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα και ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες». Παράλληλα το μέλος της ΚΕΦΕ, δείχνοντας ως κύριο υπεύθυνο της κατάστασης τον Γραμματέα της Ν.Δ και πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, επισημαίνει επίσης ότι τα πρακτικά των συναντήσεων της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος, «δεν έχουν έρθει εδώ και αρκετές συνεδριάσεις για υπογραφή».

Τι λένε Γεωργιάδης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκανε δύο διαδοχικά tweets.

“Ευχαριστώ για όλα και Συγγνώμη διότι τεχνικό πρόβλημα δεν επιτρέπει ακόμη την διεξαγωγή των εκλογών. Τί να πω;

Μήν ξεκινήσετε να πηγαίνετε να ψηφίσετε ακόμη.Μόλις εχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο”.

Αντίστοιχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε:

“Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση”.

Την άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης ζητά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία,να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι ΝΔκράτες. Ζητώ άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης” έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

Μητσοτάκης: Να αναλάβει την προεδρία η Μαριέττα Γιαννάκου

Για μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά να αναλάβει τη μεταβατική ηγεσία της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου, όπως και να αντικατασταθεί ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζητά η Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, σημειώνοντας ότι αυτός δεν πρέπει να είναι υποψήφιος.

Την παραίτηση του Παπαμιμίκου ζητά ο Νικήτας Κακλαμάνης

Την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της βουλής είπε ότι αυτός ο “τύπος” που λέγεται Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί γιατί ήδη είχε εκφράσει τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε επίσης να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Γεωργιάδης μετά την αναβολή

Όσοι νομίζουν ότι θα αφήσουν την ΝΔ να διαλυθεί για να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ήσυχο να κάνει ότι θέλει πλανάται πλάνην οικτρά.

Πρέπει να ξεπεράσουμε την σημερινή εικόνα που δεν τιμά την ΝΔ.

Υπάρχουν υπαίτιοι που πρέπει να τιμωρηθούν.

Τις εκλογές είχε αναλάβει να τις υλοποιήσει η εφορευτική επιτροπή του κόμματος, άρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο.

Αυτά δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναβολής των εκλογών στη ΝΔ.

Διαβάστε τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση Metrisis για τη ΝΔ και πώς ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται υποψήφιος πριν τις εκλογές στη ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.