Eθνική ξεφτίλα στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: τα επεισόδια που κάνουν τον γύρο του κόσμου [video]

Δείτε βίντεο με τα επεισόδια από τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Eθνικός διασυρμός με τα σοβαρότατα επεισόδια στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Η πληροφορία ότι το ντέρμπι «αιωνίων» πάει προς αναβολή προκάλεσε αναβρασμό στις εξέδρες, καθώς ο κόσμος είχε ηρεμήσει και περίμενε τη σέντρα. Ωστόσο, με το που ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί μετά από απόφαση των διαιτητών, το πράγμα ξέφυγε.

Το πορτάκι στη θύρα των οργανωμένων έσπασε και αρκετός κόσμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τα ΜΑΤ και έγινε χαμός. Δακρυγόνα, βόμβες κρότου-λάμψης, αλυσίδες και κάθε λογής αντικείμενα που ξηλώθηκαν από το γήπεδο και παντού επικρατούσε… πολεμικό κλίμα, με συνεχείς συγκρούσεις.

Οι ζημιές στο γήπεδο είναι πολλές και οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταρτοπόλεμος, με οπαδούς να μπαινοβγαίνουν από το πέταλο και να συγκρούονται με τα ΜΑΤ. Σταδιακά, λίγο πριν τις 21.30, το πέταλο ξεκίνησε να αδειάζει, με την ένταση να μειώνεται, μέχρι ο περισσότερος κόσμος να αποχωρήσει απ’ το γήπεδο, με τα επεισόδια να συνεχίζονται έξω απ’ αυτό.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσεις στις 19.30, ωστόσο λόγω των επεισοδίων προκλήθηκε σημαντική καθυστέρηση.

Εντός του αγωνιστικού χώρου, ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δέχθηκαν επίθεση με φωτοβολίδες κατά το ζέσταμα της ομάδας, με τον Φινμπόγκασον να καίγεται (όπως δήλωσε ο Σάββας Θεοδωρίδης).

Σοβαρά επεισόδια εντός κι εκτός γηπέδου

Περίπου μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του ντέρμπι, οπαδοί στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο, συγκρούστηκαν με τις Αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον πετροπόλεμο γύρω από το γήπεδο και στους δρόμους της περιοχής.
Αρκετή ώρα αργότερα είχαμε σοβαρά επεισόδια στη θύρα πάνω από τη φυσούνα, με τα ΜΑΤ να έρχονται σε μάχη σώμα με σώμα με οπαδούς. Το όλο περιστατικό κράτησε για πέντε λεπτά. Λίγο αργότερα μπήκε στο γήπεδο και δεύτερη διμοιρία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Άνθρωπος της ασφαλείας των πράσινων προσπάθησε να διώξει κόσμο και φωτογράφους, αλλά συγκρατήθηκε από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τα επεισόδια, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από ρίψη καθίσματος και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Δείτε βίντεο με τα επεισόδια από τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός:




Διαβάστε ποια η εξοντωτική ποινή του ΠΑΟ μετά τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.