Έκλεισε η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης: Ποιος τον αγοράζει

Ποιος αγοράζει τελικά τον Αστέρα Βουλιαγμένης;

Χωρίς να μεταβληθεί το τίμημα, χωρίς να αλλάξει το επενδυτικό σχήμα των αγοραστών, ολοκληρώνεται σήμερα, με καθυστέρηση 2 ετών η συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Jermyn Street Real Estate Fund, που είναι ο προτιμητέος επενδυτής για την αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας εξηγεί ότι η νέα συμφωνία που υπογράφει σήμερα, προβλέπει νέα χρονοδιαγράμματα και την υποβολή νέου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) στις αρχές του νέου έτους με όρους που αποδέχεται ο επενδυτής.

Το τίμημα παραμένει ίδιο, 400 εκατ. ευρώ, αλλά θα χτισθούν λιγότερες βίλες στην περιοχή αφού προβλέπεται ηπιότερη ανάπτυξη από αυτή που προέβλεπε το προηγούμενο ΕΣΧΑΔΑ που απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το νέο σχέδιο ανάπτυξης ξεπερνά τις ενστάσεις του ΣτΕ. Αναμένεται να χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια, του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άλλοι Αραβες επενδυτές, η τουρκική Dogus Group, μέσω της θυγατρικής DMarine Investments Holding BV, καθώς και δύο funds της AGC.

Από τα 400 εκατ. ευρώ του τιμήματος το ΤΑΙΠΕΔ θα λάβει τα 100 εκατ., καθώς δεν ελέγχει παρά μέρος της έκτασης του συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης, ενώ η Εθνική Τράπεζα θα λάβει το 75% του τιμήματος, ήτοι 300 εκατ.

Διαβάστε πώς σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης οι Άραβες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.