Καιρός Πρωτοχρονιά: Πάρνηθα και Πεντέλη με χιονισμένους δρόμους. Ποιους θα βρει στα “λευκά” το 2016

Πού χιονίζει Παραμονή Πρωτοχρονιάς και τι καιρό θα κάνει σε όλη την Ελλάδα;

Κρύος και χειμωνιάτικος καιρός την Πρωτοχρονιά, όπως αρμόζει στο κλίμα των ημερών.

Πυκνό χιόνι πέφτει στην Πάρνηθα με αποτέλεσμα να χρειάζονται αλυσίδες στα αυτοκίνητα από το τελεφερίκ και πάνω.

Χιονόπτωση αλλά αραιή υπάρχει και στην Πεντέλη χωρίς όμως προβλήματα στην κυκλοφορία.

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλεί ο καιρός την Πρωτοχρονιά, λόγω ισχυρών ανέμων, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή-Λιμένα Θάσου. Κλειστό είναι και το Ρίο-Αντίρριο.

Εν των μεταξύ, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και τη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι καλός.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενούς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Ανατολικής Στερεάς.

Τα φαινόμενα σταδιακά έως το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ενδεικτικά, περιοχές όπου θα έχουμε χιονόπτωση είναι η Τρίπολη, η Κοζάνη, τα Τέμπη, το Δομοκό και η Λάρισα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.