Εμετικό γκάλοπ από τους Financial Times: Ποια η εξοργιστική πρόταση για προσφυγικό και χρέος

Ποιο το προκλητικό γκάλοπ των Financial Times για τους πρόσφυγες;

Διαδικτυακό… γκάλοπ για το αν θα πρέπει να διαγραφεί μέρος του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα να δεχθεί η Ελλάδα να στεγάσει τους πρόσφυγες στην Ευρώπη διεξάγουν οι Financial Times, καλώντας τους αναγνώστες τους να απαντήσουν με ένα “ναι” ή ένα “όχι”.

Το γκάλοπ αυτό έρχεται μετά το άρθρο του Gideon Rachman στους Financial Times το οποίο ξεσήκωσε θύελλα συζητήσεων, καθώς ο Rachman υποστήριζε πως θα μπορούσε να γίνει μία συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας: να δεχθούν οι ευρωπαϊκές χώρες ένα “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, με αντάλλαγμα να παραμείνουν στη χώρα μας οι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα, και να μην τους επιτραπεί να μεταβούν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Όπως παραδεχόταν μάλιστα ο Rachman, η πρόταση αυτή ενέχει ενδεχομένως πολλά πρακτικά, ηθικά και νομικά προβλήματα, ωστόσο “δεν έχω ακούσει καμία καλύτερη ιδέα”.

Στο άρθρο του μάλιστα περιέγραφε και το πώς θα μπορούσαν να στηθούν οι καταυλισμοί στους οποίους θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες, στο πρότυπο αυτών που είχαν στηθεί μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν και οι καταυλισμοί προσέφεραν στέγη και βοήθησαν πολλές οικογένειες να επανενωθούν: “Πολλοί εκπατρισμένοι επανεγκαταστάθηκαν σε τρίτες χώρες, λόγω της αλλαγής των συνόρων. Αλλά η καλύτερη επιλογή ήταν πάντοτε η επιστροφή των προσφύγων στις χώρες τους. Όσο ζοφερή και αν είναι η σημερινή κατάσταση στη Μέση Ανατολή, δεν είναι τόσο χαοτική όσο στην μεταπολεμική Ευρώπη, που κάνει πιο ρεαλιστική την ιδέα ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή στο σπίτι τους οι Σύροι, Ιρακινοί και άλλοι πρόσφυγες”.

Και φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι που συμμερίζονται την άποψή του, καθώς μέχρι τώρα στην ψηφοφορία το 54,8% των αναγνωστών απαντούν “ναι” στο ερώτημα των Financial Times, ενώ το 45,2% απαντούν “όχι”.

Διαβάστε τι θα συμβεί αν αποβάλλουν την Ελλάδα από τη ζώνη Σένγκεν και ποια η υποκρισία του Θεοδωράκη με τους πρόσφυγες

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.