«Καμπάνα» για πρώην πανίσχυρο υπουργό: Ποιος είναι, σκάνδαλο

Για ποιο σκάνδαλο “τραβιέται” πρώην υπουργός με την δικαιοσύνη;

Τα σκανδαλώδη μπλεξίματα πρώην υπουργών με τον νόμο φαίνεται πως έχoυν συνέχεια.

Αντιμέτωπος εκ νέου με την δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθεί γνωστός πρώην υπουργός για την φερόμενη εμπλοκή του στα σκάνδαλα των τανκς και των υποβρυχίων.
Έχει ήδη καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλακή για τα σκάνδαλα με τους «μαύρους» λογαριασμούς που βρέθηκαν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το παρασκήνιο”, Οι δικογραφίες για τα Leopard, τα υποβρύχια και τις φρεγάτες βρίσκονται ήδη στη Βουλή, «στριμώχνουν» ακόμη περισσότερο τον Γιάννο Παπαντωνίου, ενώ σε επίπεδο εισαγγελίας γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί η εμπλοκή του στα σκάνδαλα με τους μαύρους λογαριασμούς.

Οι εισαγγελείς αναμένεται να ασκήσουν νέα δίωξη στον Γιάννο Παπαντωνίου όχι για παράβαση του πόθεν έσχες και φοροδιαφυγή αλλά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που είναι κακουργηματικό και διαρκές αδίκημα, που δεν υπόκειται σε παραγραφή.

Πρόκειται για διασταλτική ερμηνεία του νόμου που έχουν ακολουθήσει οι εισαγγελείς και στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου τα αδικήματα του οποίου είχαν παραγραφεί. Άλλωστε, το ίδιο συμβαίνει και με τις δικογραφίες του Γιάννου που βρίσκονται ήδη στη Βουλή αλλά τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Σημειώνεται, ότι για τα ίδια αδικήματα, διώκονται οι στενοί συνεργάτες του Γιάννου Παπαντωνίου και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΘΑ.

Διαβάστε πως μπλέκεται βαθύτερα το κουβάρι της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.