Ξεκίνησε ο γαλάζιος πόλεμος στον Μητσοτάκη: Ποιος ο ρόλος “κλειδί” της Ντόρας

Πώς απέκτησε ήδη εσωκομματική αντιπολίτευση στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ποιος ο ρόλος “κλειδί” της Ντόρας Μπακογιάννη;

Αντιδράσεις και ένα νέο στρατόπεδο εντός του κόμματος έχει προκαλέσει η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς το προσφυγικό και κυρίως απέναντι στην κυβέρνηση.

Στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι αρκετοί εκείνοι που συντάσσονται με τη σκληρή γραμμή του πρώην πρωθυπουργού και υποστηρίζουν ότι από το προσφυγικό μπορεί να υποστεί μεγάλη ζημιά η κυβέρνηση και να επανακάμψει ως “σωτήρας” η γαλάζια παράταξη.

Όπως φαίνεται, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα δυνατό μπλοκ βουλευτών και στελεχών που επηρεάζει εντός του κόμματος και η γραμμή του στο προσφυγικό είναι αυτή της σκληρής δεξιάς ρητορικής και της μη συναίνεσης στην “καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης”.

Αυτό που εισηγείται η συγκεκριμένη ομάδα στον πρόεδρο της ΝΔ, είναι να κλιμακώσει την αντιπολίτευση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, με το επιχείρημα ότι οι “εγκληματικές καθυστερήσεις” της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και στη συνέχεια των υπουργών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, έχουν φέρει τη χώρα μας στα πρόθυρα της αποπομπής από τη ζώνη Σένγκεν.

Προτάσσουν επίσης τον όρο “λαθρομετανάστες”, που θέλουν να χρησιμοποιείται στο δημόσιο λόγο εκ μέρους της ΝΔ, λέγοντας ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που εισέρχονται πλέον στην ελληνική επικράτεια δεν είναι πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία.

Η ίδια “συνιστώσα” δεν είδε με καλό μάτι τη συνάντηση “συνεννόησης” του κ. Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Μεαναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εκτιμώντας ότι έτσι δίνεται νέο άλλοθι στην κυβέρνηση Τσίπρα να “αλωνίζει” στο προσφυγικό και να φέρνει την Ελλάδα σε χειρότερη διαπραγματευτική θέση και ως προς το οικονομικό πρόγραμμα, καθώς -όπως λένε σε κατ’ιδίαν συζητήσεις- οι Ευρωπαίοι θα καθυστερήσουν την αξιολόγηση με αιχμή το προσφυγικό.

Ρόλο-κλειδί, αντιθέτως, στην επικράτηση της πιο μετριυπαθούς αντιπολίτευσης στο προσφυγικό παίζει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είναι και συντονίστρια Εξωτερικών και επί πολλά χρόνια υποστηρίκτρια της άποψης ότι όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να έχουν εθνική γραμμή στα εθνικά ζητήματα. Σήμερα μάλιστα μετέβη στο υπουργείο Άμυνας για τη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου και να καταθέσει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λύση στο προσφυγικό.

Η κυρία Μπακογιάννη αντιμετωπίζεται σε σεβασμό και από τον κ. Μητσοτάκη, καθώς γνωρίζει καλά την εξωτερική πολιτική και έχει επαφές στο ΕΛΚ και συνολικά στην Ε.Ε. Γνωρίζει άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι στο πλευρό της έχει και τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, οπως και τον Νίκο Δενδια, ενώ και η άποψη του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου είναι να συντονιστεί μια εθνική γραμμή άμυνας για να μην ζήσει η Ελλάδα χειρότερες καταστάσεις με πρόσχημα το μεταναστευτικο ζήτημα…

Διαβάστε τι αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα σχέδιά το αν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα και πώς κόβει «μαχαίρι» και το κάπνισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.