Γερμανικός Τύπος: “Η κυβέρνηση Τσίπρα τελειώνει”

Τι αναφέρει ο γερμανικός τύπος για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα;

«Για την Πέμπτη τα συνδικάτα κάλεσαν σε γενική απεργία. Το ασφαλιστικό θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δοκιμασία για τον Τσίπρα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από ένα χρόνο» γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στην αυριανή γενική απεργία.

Η γερμανική Frankfurter Rundschau τονίζει ακόμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντά αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός του ενώ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: « Ο συνασπισμός του Τσίπρα με τους δεξιούς λαϊκιστές ΑΝΕΛ διαθέτει μια πλειοψηφία μόλις 153 βουλευτών – δεν έχει άνεση για να περάσει το ασφαλιστικό».

Δεν λείπουν όμως και οι “προειδοποιήσεις”.

«Εάν αποτύχει στο κοινοβούλιο αυτό θα σημάνει το τέλος της διακυβέρνησής του» αναφέρει o γερμανικός τύπος για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμα, γίνεται αναφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και στις υποσχέσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από ένα χρόνο: «Ήθελε να διώξει για πάντα από την Αθήνα τη μισητή τρόικα πριν από ένα χρόνο, όμως ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να κρατήσει τον λόγο του. Η τρόικα ζει ακόμη κι αν κανείς μιλάει πλέον για ‘εκπροσώπους των θεσμών’. Αυτοί δεν είναι πια τρεις αλλά τέσσερις, διότι έναν ελεγκτή στέλνει επιπλέον και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)».

Διαβάστε ποιος κέρασε τον Αλέξη Τσίπρα πούρα Cohiba και τι υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στους επενδυτές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.