Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό: “Μαχαίρι” στις επικουρικές έως 8%, πόσο κόβονται οι κύριες συντάξεις

Τι περικοπές θα εφαρμοστούν σε επικουρικές και κύριες συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό;

Στη λογική των μειώσεων φαίνεται πως κινείται το νέο Ασφαλιστικό για το σύνολο των συνταξιούχων.

Όλοι οι συνταξιούχοι, από εκείνους που λαμβάνουν την εθνική μέχρι εκείνους που λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις, θα δουν δραστικές μειώσεις των αποδοχών τους με το νέο ασφαλιστικό.

Ο κ. Πετρόπουλος απάντησε στη Βουλή για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία συντάξεις το όριο πέφτει από τα 3.680 ευρώ στα 3088 ευρώ, ενώ το πλαφόν για τη μία σύνταξη πέφτει από τα 2.773 στα 2.304 ευρώ.

Από το «τσεκούρι» δεν γλιτώνουν ούτε οι επικουρικές, ούτε όμως και οι μεσαίες κύριες συντάξεις.

Για τις επικουρικές η μείωση θα είναι 6-8%, ωστόσο για τις κύριες συντάξεις ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» το ποσό πάνω από το οποίο θα γίνουν οι περικοπές.

Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει ότι με το νέο ασφαλιστικό θα υπάρξουν κλιμακωτές μειώσεις από τα 1.200-1.300 ευρώ και πάνω. Το ποσοστό των μειώσεων μένει να ανακοινωθεί.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η περικοπή του εφάπαξ, σε ένα ποσοστό περίπου στο 15%, αλλά και του μερίσματος του Δημοσίου σε
ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και άνω του 40%.

Τέλος μπαίνει σε εφαρμογή και το σχέδιο για το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί παρελθόν για 60.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν από 720 ως 800 ευρώ σύνταξη. Οι άνθρωποι αυτοί χάνουν από τη σύνταξή τους ένα ποσό από 20 ως και 50 ευρώ.

Διαβάστε πότε κατατίθεται το ασφαλιστικό στην βουλή και ποιες είναι συμφωνίες της κυβέρνησης με το κουαρτέτο για συντάξεις-φορολογία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.