Κώλυμα Κυριάκου με πόθεν έσχες: Από που είχε αγοράσει μετοχές ο Μητσοτάκης, τι πόρισμα βγάζει η επιτροπή

Γιατί έχει προβλήματα με το πόθεν έσχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Αγορές μετοχών, αν και απαγορεύεται από το νόμο, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή Ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες της Βουλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 15 Μαρτίου 2013 φέρεται να έχει αγοράσει μετοχές της Samsung αξίας 10.912 δολ, τις οποίες πούλησε το 2014 στο ιαπωνικό χρηματιστήριο.

Το πρόβλημα είναι ότι ο νόμος από το 2003 απαγορεύει σε πολιτικούς να αγοράζουν μετοχές κατά την διάρκεια της πολιτικής σταδιοδρομίας τους. Επισημαίνεται πάντως ότι οι δηλώσεις του 2012 κατατέθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να το έχει δηλώσει, γεγονός που ακόμη και αν ισχύει δεν επηρεάζει το θέμα της νομιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή δεν συζήτησε για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ενημερώθηκε από τον πρόεδρό της Γ. Βαρεμένο. Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Πάντως πηγές της ΝΔ λένε ότι δεν υπάρχει ζητήμα και πως έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Όσον αφορά την υπόθεση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη η Επιτροπή θα απευθυνθεί στον εκδότη για να τους δώσει τα παραστατικά.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε και με την υπόθεση του πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη. Στην Επιτροπή έχει υποβληθεί έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, αλλά και υπόμνημα από τον Γ. Σταθάκη, ο οποίος έχει καταθέσει πολλά παραστατικά. Τα μέλη της Επιτροπής είπαν ότι δεν είχαν τον χρόνο για να τα μελετήσουν και θα γίνει και νέα συνεδρίαση.

Διαβάστε τι δήλωσε η Μαρέβα Μητσοτάκη για ύποπτο πόθεν έσχες και τι χρησιμοποιούσαν μαζί παράνομα Μητσοτάκης-Μαρέβα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.