Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο τρομοκράτης με το καπέλο, ποιος ήταν και πώς κυκλοφορούσε άνετος δημόσια

Ποιος ο τρομοκράτης με το καπέλο στις Βρυξέλλες;

Το φως της δημοσιότητας είδε πριν από λίγο φωτογραφία του «τζιχαντιστή με το καπέλο», ο οποίος ήταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που χτυπήθηκε από τους τρομοκράτες.

Πρόκειται για τον Φεϊσάλ Σεφού, που συνελήφθη από τις βελγικές Αρχές και του αποδόθηκαν βαρύτατες κατηγορίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Φεϊσάλ Σεφού βρισκόταν στο στόχαστρο της βελγικής αστυνομίας επί μήνες. Είναι ο άντρας που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο, μαζί με δύο φίλους του καμικάζι, στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Βελγίου, αλλά αντίθετα με τους άλλους δύο άφησε την αποσκευή-βόμβα και εξαφανίστηκε.

Ο Σεφού συνελήφθη και η βελγική δικαιοσύνη τον αναγνώρισε ως τον τρίτο τρομοκράτη του αεροδρομίου. Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο δημοσιογράφο, σύμφωνα με την εφημερίδα Libre Belgique ο οποίος στο παρελθόν κατήγγειλε την μεταχείριση των μουσουλμάνων κρατουμένων από την βελγική αστυνομία!

Ο Φεϊσάλ Σεφού κατηγορείται πλέον για «δραστηριότητα σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δολοφονίες και προσπάθεια για τρομοκρατικές δολοφονίες». Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του αλλά δεν ευρέθησαν εκρηκτικά ή όλα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Ο Σεφού αναγνωρίστηκε από τον ταξιτζή που μετέφερε τους τρεις τρομοκράτες με τις βαλίτσες τους-βόμβες στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, την περασμένη Τρίτη.

Τα βελγικά Μέσα σημειώνουν πως ο Σεϊφού είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος, με την αστυνομία, ωστόσο, να μην το επιβεβαιώνει.

Αναφορές στα βελγικά ΜΜΕ σημειώνουν ακόμη πως ο οδηγός ταξί, που μετέφερε τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο, αναγνώρισε τον Σειφού ως τον άνδρα με το καπέλο και το λευκό μπουφάν.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν πως ένας δεύτερος άνδρας ο Αμπουκαμπάρ Α κατηγορείται, επίσης, για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας, ενώ ένας ακόμα, ο Ραμπάχ Ν συνδέεται με το αιματοκύλισμα του Παρισιού.

Ο Σειφού φαίνεται πως ζούσε σε ένα μικρό στούντιο μόλις 500 μέτρα μακριά από τον σταθμό του Μάαλμπερκ, σύμφωνα με την De Morgen. Οπως σημειώνει, οι αρχές έψαχναν το μικρό σπίτι για πέντε ώρες.

Δείτε την γκάφα του ΑΝΤ1 για την επίθεση στις Βρυξέλλες και τι έγραφε η διαθήκη ενός καμικάζι των Βρυξελλών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.