Έξαλλος ο Τσακαλώτος: Ποιος όρος των δανειστών τον οδηγεί σε παραίτηση

Ποιος όρος των δανειστών οδηγεί τον Τσακαλώτο σε παραίτηση;

Αυτός είναι ο όρος που επιβάλλουν οι δανειστές που αναγκάζει τον Τσακαλώτο να παραιτηθεί.

Τον τελευταίο καιρό «παίζει» έντονα το σενάριο παραίτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Κάποιοι έλεγαν ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι έξαλλος με τις πιέσεις των δανειστών, κάποιοι ότι έχει σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου κάνει τη διαπραγμάτευση, ενώ κάποιοι άλλοι συνδέουν τις πληροφορίες και με το γεγονός ότι φέρεται ως επικεφαλής της κίνησης των «53». Επισήμως δε το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι δεν τίθεται παραίτησης του υπουργού Οικονομικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσακαλώτος είναι έξαλλος με τη νέα πρόταση για τα επιπλέον μέτρα 3,5 δισ. ευρώ. Σε αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν να συμπεριληφθεί ρήτρα για την αποτελεσματικότητα του υπουργού Οικονομικών. Ειδικότερα, θέλουν να προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις ακόμα και για τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νομοθετική πρόταση, σε περίπτωση δηλ. που δεν ενεργοποιηθούν μέτρα εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Είναι προφανές ότι αυτή η ρήτρα, αμφισβητεί ευθέως τους χειρισμούς του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών και κατά συνέπεια και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Διαβάστε τους λόγους που ο Ιάκωβος Τσακαλώτος στρέφεται στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.