Θρίλερ με Αεροπλάνο Egypt Air: “Το αεροσκάφος δέχτηκε επίθεση”, ποια η κατάσταση των επιβατών

Γιατί υποστηρίζουν πώς το αεροπλάνο της Egypt Air δέχτηκε επίθεση;

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση του αεροπλάνου της Egypt air στην Μεσόγειο.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Egypt Air οφείλεται σε επίθεση, ισχυρίζεται Γάλλος εμπειρογνώμονας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής Μονάδας Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ζαν-Πολ Τροαντέκ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 σημείωσε ότι είναι «σχεδόν βέβαιος» πως η εξαφάνιση οφείλεται «σε επίθεση».

Παράλληλα, ο Γάλλος ειδικός υποστήριξε ότι το γεγονός πως δεν υπήρχε από την πλευρά του πιλότου ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης σηματοδοτεί ότι «είχαμε ένα βίαιο γεγονός. Ένα τεχνικό πρόβλημα, μια φωτιά ή μια βλάβη στον κινητήρα δεν προκαλεί άμεσα ατύχημα και το πλήρωμα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να αντιδράσει.

Το πλήρωμα δεν ανέφερε τίποτα, κανείς τους δεν αντέδρασε, οπότε μιλάμε πιθανότατα για ένα βίαιο συμβάν και μπορούμε σίγουρα να σκεφτούμε πως πρόκειται για επίθεση».

Η κατάσταση των επιβατών

Συλλυπητήρια αντάλλαξε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών με τη Γαλλία για την «πτώση», όπως τη χαρακτήρισε, αεροπλάνου της Egypt Air που μετέφερε 66 ανθρώπους σε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο. Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή ότι οι επιβαίνοντες είναι πιθανό να είναι νεκροί.

Το αεροσκάφος της Egypt Air συνετρίβη στη Μεσόγειο σε απόσταση 130 μιλίων νότια της Καρπάθου εντός του αιγυπτιακού FIR, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι επιβάτες του αεροπλάνου ήταν διαφόρων εθνικοτήτων κι ανάμεσά τους ήταν 30 Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι. Στην πτήση επέβαιναν επίσης τρία παιδιά, τα δύο από αυτά βρέφη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.

Διαβάστε πώς το αεροπλάνο της Egypt Air συνετρίβη στην Μεσόγειο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.