Με 152 βουλευτές ο Τσίπρας; Τι καταψήφισε η Κατριβάνου στο ματωμένο Πολυνομοσχέδιο

Γιατί η Βασική Κατριβάνου καταψήφισε μέρος του πολυνομοσχεδίου; Τι σκέφτεται ο Τσίπρας για διαγραφή που θα τον αφήσει με 152 βουλευτές;

Μετά από ένταση και σκληρές αντιπαραθέσεις, με 153 ψήφους ψηφίσθηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πολυνομοσχέδιο των 7500 σελίδων, που φέρνει τα πάνω κάτω στον οικογενειακό προυπολογισμό.

Διαφοροποιήθηκε η βουλευτή της Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ) στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, καθώς καταψήφισε τα άρθρα για ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, Υπερταμείο και κόφτη.

Ανοικτό το ενδεχόμενο διαγραφής της Βασιλικής Κατριβάνου, κάτι που θα αφήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με 152 βουλευτές.

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς αν δεν διαγράψει τη Βασιλική Κατριβάνου θα στείλει μήνυμα οτι ανέχεται τέτοιου είδους διαφοροποιήσεις.

Ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «Ναι» απαιτούν πειθαρχικά μέτρα από τον Τσίπρα.

Το Μαξίμου πάντως ήδη διαρρέει πως η βουλευτής Β’ Αθηνών Βασιλική Κατριβάνου θα παραιτηθεί.

Το σκυτάλη λαμβάνει πλέον το Eurogroup της Τρίτης 24 Μαΐου, το οποίο θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση και θα εξετάσει και το θέμα του χρέους.

Η συζήτησή του ξεκίνησε από το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Μαΐου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Το Σάββατο εισήχθη στην Ολομέλεια και η ψήφισή του έγινε το βράδυ της Κυριακής.
Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για ΕΚΑΣ και ειδικά μισθολόγια

Δεσμεύτηκε για «αποκατάσταση των αδικιών» όσον αφορά τους πολίτες που καλούνται να επιστρέψουν χρήματα από το ΕΚΑΣ αλλά και για το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή.

Αναφορικά με το ΕΚΑΣ ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως τα χρήματα θα προέλθουν από το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα δημιουργηθεί και στο οποίο θα ενταχθούν τα χρήματα από το επιπλέον πρωτογενές πλεόνασμα. Πόροι θα είναι τα 700 εκατομμύρια του πλεονάσματος και θα χρηματοδοτείται από μη εγγεγραμμένα έσοδα για τις τηλεοπτικές άδειες, την πάταξη του λαθρεμπορίου και την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εξάλλου ότι δεν θα ζητηθεί η αναδρομική καταβολή του ΕΚΑΣ και πρόσθεσε ότι στους ένστολους θα δοθεί η δυνατότητα για την εξέλιξη του βαθμολογίου τους, επικαλούμενος και τις δεσμεύσεις του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου ότι θα βρεθούν οι κωδικοί.

«Δεν γίνεται να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα για την εξέλιξη του βαθμολογίου τους, ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι θα βρεθούν οι κωδικοί από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας», είπε ο πρωθυπουργός ενώ σχολιάζοντας τις επικρίσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Στενοχωριέστε γιατί τους θεωρείτε πελατεία σας, αλλά δεν υπάρχει πελατεία, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη και εμείς θα τους στηρίξουμε. Όσον αφορά τους υπόλοιπους υπαλλήλους που αμοίβονται με βάση τα ειδικά μισθολόγια τα χρήματα αυτά υπάρχουν ήδη στο πρωτογενές πλεόνασμα».

Διαβάστε τι προβλέπει η οδηγία για κούρεμα καταθέσεων κατά περίπτωση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.