Panama papers: Στη δημοσιότητα η νέα λίστα με τους Έλληνες των panama papers

Ποιοι Έλληνες βρίσκονται στις νέες λίστες των Panama Papers;

Στη δημοσιότητα έδωσε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων τη βάση δεδομένων για περισσότερες από από 300.000 εξωχώριες εταιρείες σε παγκόσμια κλίμακα, που αποκαλύπτουν τα στοιχεία των Panama Papers.

Πρόκειται για έναν διαδραστικό οδηγό – ανά χώρα- που επιτρέπει την καταγραφή προσώπων και επιχειρήσεων πίσω από τις off shore.

Τα δεδομένα, μέρος της έρευνας των Panama Papers, αποτελούν τη μεγαλύτερη αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με υπεράκτιες εταιρείες και ανθρώπους πίσω από αυτές. Αυτά περιλαμβάνουν, όταν είναι διαθέσιμα, τα ονόματα των πραγματικών ιδιοκτητών αυτών των αδιαφανών εταιρικών σχημάτων.

Η βάση δεδομένων των Panama Papers περιέχει επίσης πληροφορίες για περισσότερες από 100.000 επιπλέον offshore τις οποίες το ICIJ είχε ήδη αποκαλύψει από το 2013 στα πλαίσια της έρευνας των Offshore Leaks.

Τα νέα δεδομένα που δημοσιοποιεί το ICIJ αντιπροσωπεύουν ένα μόνο κομμάτι από τα Panama Pappers, τα οποία αποτελούνται στο σύνολό τους από τουλάχιστον 11,5 εκατομμύρια έγγραφα που διέρρευσαν από την παναμέζικη νομική εταιρεία Mossack Fonseca, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως δημιουργούς αδιαφανών υπεράκτιων εταιρειών, τραστ και ιδρυμάτων.

Δείτε τη λίστα με όλα τα ονόματα, που βρίσκονται στα Panama Papers:



Διαβάστε ποιος πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας στα Panama Papers.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.