Μαυρίκος: Τι δείχνουν πόρισμα ιατροδικαστή και DNA – Κάηκε ζωντανός αλλά…

Τι δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή και το DNA για τον Παναγιώτη Μαυρίκο;

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μαζί με εικόνες σοκ από τις τελευταίες στιγμές του εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη Παναγιώτη Μαυρίκου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η νεκροψία έδειξε ότι ο Μαυρίκος κάηκε ζωντανός.

Αυτό που μένει να ερευνηθεί είναι από τη νεκροτομή, αν υπήρχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα που οδήγησε στο τροχαίο δυστύχημα. Εως το απόγευμα αναμένονται και τα αποτελέσματα DNA ώστε και τυπικά να διαπιστωθεί ότι οδηγός της Porsche Cayenne ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ανέλυσαν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο όλο το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού. Η πορεία που διέγραψε το αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου λέει πολλά για τις συνθήκες που μπορεί να οδήγησαν στη φωτιά και τον τραγικό θάνατο του εκδότη την Πέμπτη (09/06/2016) λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι.

Τα τελευταία μέτρα της μοιραίας διαδρομής από το ύψος του Mall ως το σημείο που τελικά ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητο του εκδότη δεν έδωσαν στοιχεία που μπορεί να δώσουν απαντήσεις στους αστυνομικούς.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA για να διαπιστωθεί και τυπικά ότι ο άνδρας που κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του χθες στην Αττική Οδό, είναι ο εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολη”, Παναγιώτης Μαυρίκος. Χθες η σύζυγός του αναγνώρισε το ρολόι και το δαχτυλί του, καθώς η απανθρακωμένη σορός είναι σε τέτοια κατάσταση που ήταν αδύνατο να ααναγνωριστεί.

Από την πρώτη, μακροσκοπική έρευνα, φαίνεται ότι δεν συνέβη έκρηξη στο αυτοκίνητο, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο, ούτε αυτό του ατυχήματος ούτε της δολιοφθοράς. Οι άνδρες τους τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που ελεγξαν το σημείο, δεν εντόπισαν κρατήρα, κάτι που απομακρύνει για την ώρα το σενάριο της έκρηξης στο όχημα.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν υπήρξε εμπρηστικός μηχανισμός, που προκαλεί φωτιά και όχι έκρηξη, ενώ οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στο ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο έως και ακατόρθωτο να συμβεί τέτοιο ατύχημα σε τέτοιου είδους αυτοκίνητο, γιατί ακόμη κι αν υπήρχε διαρροή καυσίμου, το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτων έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει την επέκτασή της.

Ωστόσο, στο τραπέζι παραμένει το σενάριο να σημειώθηκε μια “αποτυχημένη” έκρηξη, καθώς το αυτοκίνητο φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας να παίρνει φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια να γίνεται μια ταχεία ανάφλεξη. Ένα άλλο σενάριο που παραμένει στο τραπέζι είναι ο εκδότης να είχε ήδη ζαλιστεί από τις αναθυμιάσεις μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και να μην μπορούσε να αντιδράσει και να βγει από το πολυτελές τζιπ Porche Cayenne.

Ο Μαυρίκος φαίνεται να εγκλωβίστηκε στο όχημα και πάνω στο πανικό του να μην κατάφερε να βγει απο αυτό. Δευτερόλεπτα πριν το αμάξι «λαμπαδιάσει» επιχείρησε να βγεί απο αυτό, αλλά έχοντας σταματήσει στην αριστερή λωρίδα του διαζώματος, δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.

Τι δείχνει η μελέτη του βίντεο της Αττικής Οδού

Από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου.

Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι’ αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Ο δικηγόρος και φίλος του εκδότη, πάντως, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές, ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, καθώς το χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγός του και επέβαιναν τα παιδιά του, ενώ επίσης το όχημα είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, επρόκειτο να υποβληθεί μήνυση κατ’ αγνώστων, προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια να ορίσει πραγματογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους.

Διαβάστε ποιους καίει ο Στέφανος Χίος για το δυστύχημα Μαυρίκου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.