Πανελλήνιες 2016 Αποτελέσματα: Διέρρευσαν βαθμοί; Εκτιμήσεις για Βάσεις 2016 | results.it.minedu.gov.gr

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2016 και όλοι τώρα περιμένουν τις βάσεις 2016.

Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου αναρτώνται στα σχολεία σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr με τον οκταψήφιο αριθμό τους, κάνοντας κλίκ στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου, η οποία όμως βρίσκεται εκτός λειτουργίας προς το παρον.

Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί υποψήφιοι υποστηρίζουν οτι έχουν ήδη μάθει τους βαθμούς τους για τις Πανελλήνιες 2016 από πηγές μέσα από το Υπουργείο Παιδείας. Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα ωρών όλοι να γνωρίζουν τους βαθμούς τους στις Πανελλαδικές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2016, προκύπτει συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες. Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

Λύση στον γρίφο για μόρια λίγο πριν από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Φέτος δημιουργήθηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι υποψήφιοι, έχοντας στα χέρια τη βαθμολογία τους στα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους, που θα αποτελέσουν και το εισιτήριό τους για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Η πλατφόρμα, στη διεύθυνση http://markcalc.minedu.gov.gr/, είναι ήδη «στον αέρα» και «περιμένει» τους επισκέπτες-υποψηφίους, να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τα μόριά τους.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, θα αρχίσει η αγωνία για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι βάσεις 2016 για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Καθώς οι επιδόσεις των υποψήφιων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις φέτος ήταν καλύτερες σε σχέση με πέρυσι, θα υπάρξει ανταγωνισμός στις σχολές υψηλής ζήτησης, με τις βάσεις να εκτινάσσονται στα ύψη.

Ωστόσο, οι κακές επιδόσεις των μαθητών στα μαθηματικά, αλλά και η μειωμένη ζήτηση σε ορισμένες σχολές, ανοίγουν την πόρτα σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ ακόμα και με μικρό βαθμό. Συγκεκριμένα, οι παιδαγωγικές σχολές αλλά και κάποια οικονομικά τμήματα -ειδικότερα των περιφερειακών Ιδρυμάτων- είναι πολύ πιθανό να δουν αισθητή μείωση των βάσεων εξαιτίας της απομόνωσής τους σε ξεχωριστά πεδία.

Βάσεις 2016 Τελευταίες εκτιμήσεις: Οι σχολές στις οποίες αναμένεται άνοδος των βάσεων:

Νομικές
Ιστορίας
Αρχαιολογίας
Ψυχολογίας
Βιολογίας
Πολιτικών Μηχανικών
Αρχιτεκτόνων
Χημείας
Ιατρικής Φαρμακευτικής
Κτηνιατρικές
Νοσηλευτικές
Φυσικοθεραπείας

Βάσεις 2016 Τελευταίες εκτιμήσεις: Οι σχολές στις οποίες αναμένεται πτώση των βάσεων:

Προσχολικής Αγωγής
Επιστήμης Φυσικής Αγωγής
Παιδαγωγικά Δημοτικής Εκπαίδευσης
Οικονομικών επιστημών
Πληροφορικής
Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Δείτε αναλυτικά τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2016 μετά την ανακοίνωση των βαθμών στις Πανελλήνιες 2016.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.