Σαββίδης, Alpha, Star: Τα παίζουν όλα για όλα, πώς θα χτυπήσουν τους 4

Τι ετοιμάζουν Ιβάν Σαββίδης, Κοντομηνάς για Alpha και Βαρδινογιάννης για Star;

Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε το βάπτισμα του πυρός και απέδειξε τόσο με τις προσφορές του στα «χτυπήματα» όσο και με τις δηλώσεις του ότι σύντομα θα παίξει μεγάλη μπάλα στα media.

Το ενδιαφέρον του αναμένεται να στραφεί στον διαγωνισμό για τις περιφερειακές άδειες, αφού η Μακεδονία είναι η περιοχή όπου δραστηριοποιείται.

Εντυπωσιακό είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης δεν έχασε το χιούμορ του έπειτα από 66 ώρες εγκλεισμού, ενώ ως πρώτος επιλαχών της διαδικασίας ποντάρει ίσως και σε… κάποιο ατύχημα (βλέπε «πόθεν έσxες»).

Τηλεθέαση

Ο ευπατρίδης Δημήτρης Κοντομηνάς, παρότι ο Alpha είναι ο πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση τον τελευταίο καιρό, δεν κατάφερε να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Ο ίδιος έχει το μυαλό του στο ΣτΕ και στην απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί. Διαφορετικά θα εξετάσει σενάρια είτε θεματικών αδειών (όποτε και αν δοθούν) είτε περιφερειακών, με ταυτόχρονη παραμονή στα συνδρομητικά μπουκέτα της NOva και του ΟΤΕ TV που διαθέτουν 920.000 τηλεθεατές και μάλιστα δυναμικούς οικονομικά αφού πληρώνουν για να τα έχουν στην τηλεόρασή τους.

Οπως διαβεβαίωσε τους εργαζομένους στο κανάλι του, ο Alpha δεν τελειώνει εδώ.

Η πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της και να κάνει προσφορές κοντά στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της αγοράς.

Κάτι που δεν της επέτρεψε να εξασφαλίσει μία από τις άδειες, που με τα χρήματα που έπεσαν στο τραπέζι έφτασαν στον… Θεό. Το βέβαιο είναι ότι, εάν ήθελε, θα εξασφάλιζε άδεια, με την οικονομική επιφάνεια που έχει, αλλά μάλλον κάτι άλλο έχει στο μυαλό του ο όμιλος. Θα περιμένουμε να δούμε συμμαχίες που πιθανόν να υπάρξουν και κυρίως τι θα πράξει με το Star.

Και εκείνοι θα περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους στον χώρο.

«Η πορεία του Alpha δεν τελειώνει εδώ! Θα έρθει η δικαίωση»

Με μια ανακοίνωση που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των εργαζομένων του Alpha τοποθετήθηκε ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Δημήτρης Κοντομηνάς λίγο μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ο Ομιλος Alpha, με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του, έχει κατακτήσει την κορυφή, δίνοντας πάντα πολλές και σκληρές μάχες. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα, σε πείσμα όσων θα ήθελαν να δουν τον πρώτο σε τηλεθεάσεις, αξιοπιστία και εγκυρότητα σταθμό να κλείνει.

Ο Alpha είναι οικονομικά ο πιο υγιής και διάφανος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας και η πορεία του δεν τελειώνει εδώ. Τα όπλα στη φαρέτρα του είναι πολλά και η δικαίωση θα έρθει σύντομα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, θερμά, για τα μηνύματα αγάπης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Ενωμένοι, όπως πάντα, συνεχίζουμε».

«ΤΟ STAR ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ»

Υγιής επιχείρηση που λειτουργεί αδιαλείπτως με νόμιμη άδεια, η οποία ανανεώνεται συνεχώς από το 1993, και καταβάλλοντας τη φορολογία της χαρακτηρίζεται το Star στην επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης:

«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προκηρύχθηκε στη βάση μιας αμφιλεγόμενης και ελλιπούς μελέτης, που αυθαίρετα περιόριζε τις προς διάθεση άδειες, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς διαβούλευση.

Επιπλέον, διεξήχθη σε ένα πλαίσιο τουλάχιστον ασαφές και ιδιότυπο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσουμε κάθε νομική οδό στην Ελλάδα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας. Το Star συνεχίζει τη λειτουργία του».

Διαβάστε πώς Σαββίδης-Κοντομηνάς-Βαρδινογιάννης έγιναν ρεζίλι για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.