Αποφάσισε το ΣτΕ για τηλεοπτικές άδειες: Χαστούκι σε Παππά, ανατροπή σε ροζ φόντο

Τι αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες εν μέσω ροζ παραφιλολογίας για Ανώτατο Δικαστικό;

Την ανατροπή έκανε το ΣτΕ και εν μέσω ροζ σκανδαλολογίας για ανώτατο Σύμβουλο της Επικρατείας έκανε παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.

Η συνεδρίαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν μαραθώνια με διευρυμένη σύνθεση και αφορούσε τις προσφυγές κατά του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η σχετική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης.

Έτσι, το ανώτατο δικαστήριο περνάει στη δεύτερη φάση, δηλαδή σε μεταγενέστερο χρόνο θα συνεδριάσει για να αποφανθεί εάν ο επίμαχος νόμος είναι συνταγματικός ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση ελήφθη κόντρα στην εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου με ψήφους 16 υπέρ και 9 κατά.

Η Ολομέλεια που διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα λόγω της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων για αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις των μεγαλύτερων δικαστικών ενώσεων, προχώρησε και σήμερα στην εξέταση των πρώτων θεμάτων για τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και κατά τη σημερινή διάσκεψη τα θέματα της πρωτοφανούς δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστή, ετέθησαν και κατά τη διάσκεψη καθώς πολλοί δικαστές εξέλαβαν τις ανήκειες επιθέσεις ως μεθοδεύσεις εκβιαστικού τύπου για παραβίαση της συνείδησης δικαστικών που μετείχας στην κρίσιμη διάσκεψη.

Πάντως λόγω της ασθενείας δύο δικαστικών και της ανυπαρξίας άλλων αναπληρωτών μπορεί η υπόθεση ανά πάσα στιγμή να τιναχτεί στον αέρα, αν και κάποιος άλλος δικαστής δηλώσει κώλυμα για οποιονδήποτε λόγο, είτε για ασθένεια η πειθαρχική καταδίκη, όπως ο ελεγχόμενος αντιπρόεδρος.

Η κρίση της Ολομέλειας να περάσουν ως νόμων βάσιμες οι προσφυγές έρχεται σε αντίθεση με την εισήγηση του Συμβούλου Επικρατείας Γιώργου Παπαγεωργίου ο οποίος μάλιστα πριν την ψηφοφορία φέρεται να επανήλθε για να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών δεν έγιναν ακριβώς δεκτές γιατί αυτό στη γλώσσα των δικαστικών θα σήμαινε πως έγιναν δεκτές στην ουσία τους και ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί για αυτό ο ακριβέστερη ορολογία είναι πως οι προσφυγές έγιναν παραδεκτές.

Αναμένεται ο προσδιορισμός της επόμενης διάσκεψης όπου θα συζητηθεί η ουσία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφοριες, η κρίσιμη τρίτη διάσκεψη, η οποία ξεκίνησε λιγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, διεξήχθη μέσα σε βαρύ κλίμα στη σκιά της πειθαρχικής έρευνας που διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε βάρος μέλους της Ολομέλειας με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν θέματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας επίσης κινδυνεύει με ματαίωση εάν υπάρξει για οποιονδήποτε λόγο απουσία ενός ακόμη συμβούλου της Επικρατείας. Ήδη από τη διαδικασία λείπουν ο σύμβουλος Επικρατείας, Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος ο οποίος νοσηλεύεται μετά από καρδιακό επεισόδιο, ενώ και ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής είναι σε αναρρωτική άδεια καθώς έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις δύο διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.