Σεισμός Γιάννενα: Προειδοποίηση Παπαζάχου “Δεν είναι ο κύριος σεισμός”

Τι προειδοποιεί ο γνωστός σεισμολόγος Παπαζάχος για τον σεισμό στα Γιάννενα;

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο καθηγητής και διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παπαζάχος:

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί, ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό», για την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών, που καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου (15/10/2016) στις 23:14, 12 χλμ βορειοδυτικά των Ιωαννίνων.

ο κ. Παπαζάχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή η σεισμική ακολουθία είναι σε πλήρη εξέλιξη με πολλούς και ισχυρούς σεισμούς»

«Λόγω του ιστορικού που έχει η περιοχή και του χώρου που έχει διεγερθεί, αλλά και του μεγέθους και του αριθμού των ισχυρών σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται, δεν μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί και οι αρμόδιες αρχές και η τοπική κοινωνία οφείλουν να κινηθούν με βάση το χειρότερο σενάριο, ότι δεν ήταν ο κύριος σεισμός».

Από τις 11.24 το βράδυ του Σαββάτου (15/10) όταν σημειώθηκε ο σεισμός 5.2 Ρίχτερ, μέχρι και το πρωί της Κυριακής έχουν καταγραφεί περισσότερες από 150 δονήσεις.

Σε πλατείες, δρόμους και αυτοκίνητα διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, καθώς η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία.

Προς το παρόν οι σεισμολόγοι δεν είναι σε θέση να πουν αν ο σεισμός 5,2 Ρίχτερ ήταν και ο κύριος σεισμός.

Διαβάστε που βρέθηκαν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων μετά τον σεισμό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.