Συνάντηση Ιερώνυμου-Τσίπρα: Λευκός καπνός και… μπηχτή με νόημα από Φίλη [φωτο]

Τι κουβέντιασαν στην συνάντηση που είχαν ΙερώνυμοςΤσίπραςΦίλης και Καμμένος;

Με θετικό πρόσημο τελειώσε η συνάντηση στο Μαξίμου κυβέρνησης και Ιερώνυμου.

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 1,5 ώρα η συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, τον Πάνο Καμμένο, τρεις μητροπολίτες και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, με επίκεντρο την κρίση των σχέσεων Εκκλησίας-κυβέρνησης για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για μια συνάντηση σε καλό κλίμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «λύθηκαν οι παρεξηγήσεις».

Όπως αποφασίστηκε, παραμένουν για φέτος τα παλιά βιβλία Θρησκευτικών και θα υπάρξει διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να διαμορφωθούν τα νέα εγχειρίδια που θα διανεμηθούν από του χρόνου στους μαθητές.

«Θέλουμε το διάλογο, δεν έχουμε δογματική αντίληψη» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας πάντως με νόημα ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, έκανε λόγο για ένα «πολύ γόνιμο διάλογο όπου έξετάστηκαν όλα τα θέματα και διευκρινίστηκαν παρεξηγήσεισ». «Εκκλησία και Πολιτεία προχωρούν ενωμένες και όλα θα γίνουν μετά από συζήτηση» σημείωσε.

Διαβάστε τι ετοιμάζει με τον ανασχηματισμό ο Τσίπρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.