Βόμβα σε τραπεζικό κολοσσό: Καταργούνται 1.200 θέσεις εργασίας – Στον δρόμο οι τραπεζικοί

Πόσες θέσεις εργασίας καταργεί ο τραπεζικός κολοσσός Lloyds Banking;

Πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας πρόκειται να καταργήσει ο Όμιλος Lloyds Banking, στο πλαίσιο της τρίχρονης στρατηγικής της.

Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή τράπεζα θα περικόψει 1.350 θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργήσει και 110 νέους ρόλους, κάτι μου μειώνει την κατάργηση των θέσεων εργασίας στις 1.230.

Η Lloyds Banking ανακοίνωσε 2 έτη πριν, τον Οκτώβριο του 2014, ότι θα καταργούσε 9.000 ρόλους σε περίοδο τριών ετών, ενώ τον περασμένο Ιούλιο ανακοίνωσε την κατάργηση επιπλέον 3.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2017.

Οι περικοπές που ανακοινώθηκαν σήμερα αφορούν τον τομέα τραπεζικών επιχειρήσεων της τράπεζας, τη μονάδα λιανικού εμπορίου, του τομέα προϊόντων πελατών και του μάρκετινγκ και των τομέων χρηματοδότησης και κινδύνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Lloyds Banking: «Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει και τη λήψη δύσκολων αποφάσεων και είμαστε δεσμευμένοι να εργαστούμε για αυτές τις αλλαγές με προσεκτικό και ευαίσθητο τρόπο»

Σύμφωνα με την τράπεζα, η αναγκαστική έξοδος θα είναι το τελευταίο μέτρο αλλά θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν είτε στην ανάληψη άλλων καθηκόντων μέσα στον όμιλο, είτε σε εθελούσια έξοδο.

Διαβάστε ποιες τράπεζες κινδυνεύουν από την κατάρρευση της Deutsche Bank.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.