Αδειάζουν τον Σκουρλέτη: Ποιος παίρνει τη θέση του. Θρίλερ ανασχηματισμός

Ποιος ο λόγος που, όπως φαίνεται, θα φύγει ο Σκουρλέτης από υπουργός Ενέργειας, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του ανασχηματισμού;

Για πιθανή αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη και παραμονή του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.

Οι πηγές διευκρινίζουν ειδικότερα πως ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού για να αντιστρέψει τη συρρίκνωση της δημοτικότητάς του θέτοντας στο περιθώριο υπουργούς που θεωρεί ότι στέκονται εμπόδιο στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας ελάφρυνσης του χρέους με τους διεθνείς πιστωτές.

Ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αντιτίθεται σε ορισμένες κρίσιμες ιδιωτικοποιήσεις που ζητούν οι πιστωτές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης μεριδίου στη ΔΕΗ, είναι μεταξύ των υπουργών που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν, αναφέρει η μία πηγή.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να διατηρήσει τα καθήκοντά του.

Ο ανασχηματισμός θα μπορούσε, να είναι το εργαλείο για την προσεκτική ισορροπία που επιχειρεί ο Τσίπρας ανάμεσα στην υλοποίηση επώδυνων μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση των επιδόσεων του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Ο Τσίπρας, συνεχίζει το δημοσίευμα, εξελέγη πριν από 21 μήνες υποσχόμενος να δώσει τέλος στη λιτότητα που επέβαλαν οι διεθνείς πιστωτές.

Ωστόσο, αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών υπό την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και να εφαρμόσει βαθύτερες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο ενός τρίτου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

“Εάν ο Τσίπρας χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο μπορεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, τότε πράγματι ένας ανασχηματισμός θα μπορούσε να αμβλύνει τη δυσαρέσκεια”, σημείωσε ο ένας αξιωματούχος.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επεσήμανε πως ο Τσίπρας εξετάζει τον ανασχηματισμό εδώ και κάποιο καιρό αλλά δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις, ενώ ένας τρίτος αξιωματούχος εκτίμησε πως ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να είναι ευρύς αλλά θα επηρεάσει τη διάρθρωση των υπουργείων.

Διαβάστε ποια τα ονόματα μετά τον ανασχηματισμό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.