Γιατί στην Κούβα ο Τσίπρας: Κάστρο, φύκια και μεταξωτές κορδέλες

Τι επιχειρεί ο Τσίπρας με το έκτακτο ταξίδι του στην Κούβα για τον Φιντέλ Κάστρο;

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται οτι επιχειρεί διάσωση μέσω… Κούβας.

Εν μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μεταβεί εκτάκτως στην Κούβα για να παραστεί σε εκδήλωση για τον Φιντέλ Κάστρο.

Ο λόγος φυσικά επικοινωνιακός, καθώς ούτε καν στην κηδεία δεν θα παραστεί που γίνεται 4 Δεκεμβρίου. Οι εικόνες όμως του Αλέξη δίπλα στο Κουβανικό πλήθος θα κάνουν τον γύρο του κόσμου και θα θυμίσουν οτι είναι ένας Αριστερός ηγέτης της Ευρώπης.

Είναι άλλωστε το μόνο που μπορεί να το θυμίσει, καθώς η πολιτική του στο εσωτερικό της χώρας και η άποψη του κόσμου μακράν απέχει από αυτό.

Έτσι λοιπόν, ταξίδι στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας θα μεταβεί στην Kούβα προκειμένου να παραστεί σε όλη τη διαδικασία του πένθους, ενώ η κηδεία του Κάστρο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, στο Σαντιάγο ντε Κούμπα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας και θα παραβρεθεί στη δημόσια λαϊκή συγκέντρωση προς τιμή του Φιντέλ Κάστρο, στην Plaza de la Revolucion. Στην ίδια εκδήλωση θα παραβρεθούν και όσοι ηγέτες ξένων κρατών θελήσουν να τιμήσουν τον αποθανόντα με την παρουσία τους. Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η Κούβα έχει κηρύξει 9ήμερο πένθος για την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή και του λαού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα τηρηθεί κανονικά και θα επιστρέψει στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, ενώ στις 17:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.