ΣΟΚ: Ο Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ράκος η Χίλαρι Κλίντον

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση στις πολιτείες στις οποίες έκλεισαν οι κάλπες.

Αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να εξασφαλίζει τη νίκη στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, έχοντας φτάσει τους 254 εκλέκτορες, σύμφωνα με το Fox news.

Ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στο Λευκό Οίκο βρίσκεται ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις μεγάλες νίκες που πέτυχε στις κρίσιμες πολιτείες της Φλόριντα, του Οχάιο και της Βόρειας Καρολίνας, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του στις κεντρικές και νότιες ζώνες.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα και τις προβλέψεις που μεταδίδει το Associated Press, ο κ. Τραμπ κερδίζει έως τώρα 254 ψήφους στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, πλησιάζοντας τους 270 που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να εκλεγεί στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό σημαίνει πως ο κ. Τραμπ απέχει μόλις 16 Εκλέκτορες από τους 270 που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να εκλεγεί στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εν τω μεταξύ πρόεδρο των ΗΠΑ με πιθανότητα 95% αναδεικνύει τον Ντόναλντ Τραμπ η πρόβλεψη των New York Times:

trump-proedros-hpa

Εάν τα προγνωστικά επιβεβαιωθούν και ο κ. Τραμπ κερδίσει επίσης τις πολιτείες της Αϊόβα, του Μίσιγκαν και του Γουισκόνσιν, όπου έχει προβάδισμα στην καταμέτρηση, θα χρειάζεται μόνο έξι Εκλέκτορες για να γίνει ο 45ος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί στην Πενσιλβάνια, όπου η κ. Κλίντον προηγείται με βραχεία κεφαλή 1,2 μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικάνου ανθυποψηφίου της, ενώ έχουν καταμετρηθεί οκτώ στις δέκα ψήφους.

Τυχόν επικράτηση του κ. Τραμπ στην Πενσιλβάνια, με 20 Εκλέκτορες, ουσιαστικά θα τον ενθρνίζει στο Οβάλ Γραφείο.

Η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον ακολουθεί με 209 ψήφους, ενισχυμένη από τις νίκες τις σε Καλιφόρνια, Βιρτζίνια και Κολοράντο.

Ο κ. Τραμπ κερδίζει επίσης το Τέξας, το Κάνσας, την Αλαμπάμα, την Ιντιάνα, την Οκλαχόμα, τον Μισισιπή, το Γουαϊόμινγκ, τη Νότια Καρολίνα, τη Λουιζιάνα, τη Νεμπράσκα το Κεντάκι, το Άρκανσο, το Τενεσί, τη Δυτική Βιρτζίνια, τη Μοντάνα, το Μιζούρι το Νέο Μεξικό, τη Βόρεια Ντακότα και τη Νότια Ντακότα.

Η κ. Κλίντον Έχει κερδίσει μεταξύ άλλων τη Νέα Υόρκη, τη Μασαχουσέτη, το Νιού Τζέρσεϊ, το Μέριλαντ, το Ντέλαγουερ, το Βερμόντ, το Ρόουντ Άιλαντ, το Ιλινόις, το Κονέκτικατ και την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, τις επόμενες ώρες θα αρχίσουν να συρρέουν τα αποτελέσματα και από τις πολιτείες της Δυτικής Ακτής, όπως η Καλιφόρνια, που παραδοσιακά κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς.

Ειρωνικό μήνυμα από σύμβουλο του Τραμπ

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, τη στιγμή που τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών «δείχνουν» τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, να κερδίζει την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, ανάρτησε στο Twitter ένα ειρωνικό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, ο Μάικλ Κοέν, στενός σύμβουλος του Τραμπ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Ίσως ήρθε η στιγμή για μία ακόμα συναυλία του Jay Z και της Beyonce! Στο δρόμο για μία νίκη στη Φλόριντα και τη Βόρειο Καρολίνα σε λίγα λεπτά».

Ο Κοέν ειρωνεύτηκε την υποψήφια των Δημοκρατικών, η οποία επιστράτευσε τα μεγάλα αστέρια της μουσικής σκηνής για την προεκλογική της καμπάνιας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.