Ανατροπή για δολοφονία Αμοιρίδη: Γιατί τον σκότωσαν. Εκφοβισμός, καβγάς και 25.000€ [video]

Ποιο το νέο δεδομένο που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για τη δολοφονία Αμοιρίδη και γιατί τον σκότωσαν;

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη μετά και τη σύλληψη της γυναίκας του και του φερόμενου ως εραστή της.

Δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου Τύπου αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές που ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας, το oglobo.globo.com υποστηρίζει πως συγγενικά πρόσωπα της Φρανσουάζ Αμοιρίδη μετέβησαν στις αστυνομικές αρχές και κατέθεσαν επιβαρυντικά στοιχεία για τον εραστή της. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν πως πριν από περίπου ένα μήνα ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο εραστής της Φρανζουάζ, πήγε σπίτι της αδελφή της την οποία και εκφόβισε.

Παραμένει άγνωστο ποιος πίεσε τελικά για τη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη και ποιες οι ισορροπίες μεταξύ Φρανσουάζ Αμοιρίδη και Σέρτζιο Μορέιρα.

Σύμφωνα επίσης με το extra.globo.com, στις βραζιλιάνικες Αρχές έχουν φτάσει καταθέσεις μαρτύρων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, έγινε άγριος καβγάς μεταξύ του Κυριάκου Αμοιρίδη και της συζύγου του στη διάρκεια του οποίου ο Ελληνας πρέσβης φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταθέσεις, που επικαλείται το extra.globo.com, η σύζυγός του ενημέρωσε τον φερόμενο ως εραστή της, αστυνομικό Σέρτζιο Μορέιρα, για τον καβγά αυτόν. Ως εκ τούτου εγείρονται υποψίες μήπως αυτός ο καβγάς αποτέλεσε την αφορμή για το σχέδιο της άγριας δολοφονίας του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Ο εραστής της συζύγου του πρέσβη Sérgio Gomes Moreira Filho στο αστυνομικό τμήμα:

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος ηγείται της έρευνας στη Βραζιλία, πέραν της συζύγου και του αστυνομικού, έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδερφος του δράστη, ο Eduardo Moreira de Melo, ο οποίος φέρεται να «κράταγε τσίλιες» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια).

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως η δολοφονία του πρεσβευτή του προκάλεσε βαθιά θλίψη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διπλωμάτη, τους φίλους του και στον λαό της Ελλάδας.

O πρόεδρος της Βραζιλίας Τέμερ με τον πρέσβη Αμοιρίδη:

Βίντεο από δολοφονία Αμοιρίδη

Δείτε το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που οδήγησαν την αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη διαλεύκανση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο βίντεο φαίνεται ο 29χρονος συλληφθείς αστυνομικός Sérgio Gomes Moreira Filho να μπαίνει μαζί τον εξάδελφό του στο σπίτι όπου διέμενε ο πρέσβης και η σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα O GLOBO, τη Δευτέρα στις 19:53 ο 29χρονος και ο εξάδελφός του βρίσκονταν για περίπου μια ώρα έξω από το σπίτι. Στη συνέχεια στο βίντεο φαίνεται να μπαίνουν μέσα. Σχεδόν τρεις ώρες αργότερα ο 29χρονος φερόμενος ως δράστης φεύγει μόνος του με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης και στη συνέχεια επιστρέφει πεζός.

Στις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης ο 29χρονος ξαναπαρκάρει έξω από το σπίτι. Την εμφάνισή του κάνει και ο εξάδελφός του. Οι δύο φαίνονται να κάνουν κάτι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Οι αρχές λένε πως το αυτοκίνητο αναχώρησε από το σπίτι με το πτώμα του διπλωμάτη στις 03.20 τα ξημερώματα.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο την Πέμπτη κάτω από μια γέφυρα στην περιοχή Metropolitan Arch. Μέσα σε αυτό ήταν η απανθρακωμένη σορός του Κυριάκου Αμοιρίδη.

https://youtu.be/QnxchxsrO-0

Διαβάστε τι δήλωσε η πεθερά του Αμοιρίδη και μητέρα της μαύρης χήρας του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.