Κυριάκος Αμοιρίδης: Ομολογία σοκ 29χρονου “Γιατί τον σκότωσα”. Τι είπε η πεθερά του

Τι ομολόγησε ο 29χρονος Σέρτζιο Μορέιρα, σύντροφος της γυναίκας του Έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη;

Τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία ομολόγησε ο εραστής της συζύγου του άτυχου διπλωμάτη, της Φρανσουάζ Αμοιρίδη.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV, που επικαλείται πηγές στην αστυνομία, οι ερευνητές στο Ρίο ντε Ζανέιρο καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο πρεσβευτής της Ελλάδας Κυριάκος Αμοιρίδης δολοφονήθηκε κατ’ εντολήν της συζύγου του και του εραστή της. Να σημειωθεί ότι ο πρέσβης και η σύζυγός του έχουν μια κόρη 10 ετών.

Ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα, με τον οποίο η Φρανσουάζ Αμοιρίδη διατηρούσε ερωτική σχέση συνελήφθη και κατά την ανάκριση ομολόγησε το φόνο του 59χρονου Κυριάκου Αμοιρίδη.

Το θρίλερ ξεκίνησε όταν την Τετάρτη η Βραζιλιάνα σύζυγος του πρέσβη δήλωσε την εξαφάνισή του. Τελευταία φορά όμως που κάποιος είχε δει τον Έλληνα διπλωμάτη ήταν τη Δευτέρα.

Τελικά το σώμα του άτυχου πρέσβη βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα στο αυτοκίνητό του, σε φτωχογειτονιά του Ρίο.

Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη έπεσε σε αντιφάσεις στην κατάθεσή της στους ανακριτές. Ο πρέσβης είχε με την σύζυγό του μια κόρη 10 ετών.

Ακόμη δεν είναι βέβαιο αν σύζυγος και εραστής έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία ή αν την εκτέλεσαν οι ίδιοι.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν εξαιρετικά έμπειρος διπλωμάτης. Είχε υπηρετήσει στο προξενείο της Ελλάδας στο Ρίο από το 2001 μέχρι το 2004. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως πρέσβης της Ελλάδας στη Λιβύη, σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο για τη χώρα, από το 2012. Μετατέθηκε στη Βραζιλία τον Ιανουάριο του 2016.

Η τραγική πτυχή της ιστορίας ήταν ότι ο ίδιος ζητούσε επίμονα, σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα μίντια, να μετατεθεί στην Βραζιλία, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην κόρη του.

Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο δίκτυο Globo TV, ο Μορέιρα και η Αμοιρίδη είχαν προσχεδιάσει τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη για να μπορέσουν να ζήσουν ανενόχλητοι τον έρωτα τους.

Η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια αλλά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση δολοφονίας του πρέσβη.

Στη Βραζιλία βρίσκεται με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος ‘Αιρες, Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια. Στο Ρίο της Βραζιλίας μετέβη επίσης κλιμάκιο ντετέκτιβ της ελληνικής αστυνομίας για να συμβάλλουν στην πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος.

Εν τω μεταξύ, στο αστυνομικό τμήμα βρέθηκε και η πεθερά του Αμοιρίδη, η μητέρα της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, Ροσάνγκελα Ολιβέιρα, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τη δολοφονία του συζύγου της κόρης της.

Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσης “O Dia”, η Ροσάνγκελα Ολιβέιρα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κυριάκο Αμοιρίδη, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ καλό άνθρωπο», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ιδέα για τη σχέση που φέρεται να έχει η κόρη της με τον 29χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Αμοιρίδης διατηρούσε το σπίτι στη Νόβα Ιγουάτσου, προκειμένου η γυναίκα του να είναι κοντά στους γονείς της.

Διαβάστε ποιος ο 29χρονος εραστής και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.