Επεισόδιο με εισβολή Τούρκων στα Ίμια: Ανακοίνωση του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ για την πρόκληση

Ποια η ανακοίνωση του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ λόγω εισβολής Τούρκων στα Ίμια;

Στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των οκτώ αξιωματικών στην Τουρκία και ανήμερα της 21ης επετείου από την τελευταία μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση, η Άγκυρα προχώρησε σε μια ακόμα πρόκληση στα Ίμια.

Όπως αναφέρει το militaire. gr, νωρίς το πρωί δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντος, συνοδευόμενα από μια τουρκική πυραυλάκατο, έκαναν «αναπαράσταση» της κρίσης του 1996 στα Ίμια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια.

Μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν, ενώ υπάρχει η φημολογία ότι μέσα στην πυραυλάκατο ήταν ο αρχηγός του Τουρκικού Στρατού.

Στη περιοχή βρέθηκε αμέσως κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, αναφορικά με όσα συνέβησαν το πρωί στα Ίμια, με τίτλο «Παραβίαση ελληνκών χωρικών υδάτων», αναφέρεται:

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού.

Διαβάστε ποιες οι δηλώσεις του Αρχηγού στρατού γιατί θα χρειαστεί να πολεμήσουμε με την Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.