Έκτακτο για Πόλα Ρούπα: Συνέλαβαν δεύτερο άτομο κλειδί. Ποιος είναι, ποιος ο ρόλος του

Ποιο το δεύτερο άτομο μυστήριο που συνελήφθη για την υπόθεση Πόλα Ρούπα;

Προφυλακιστέες κρίθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη φοιτήτρια οι οποίες συνελήφθησαν την Πέμπτη σε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο αντίστοιχα.

Οι δύο γυναίκες, Πόλα Ρούπα και 25χρονη φοιτήτρια, δέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» παράλληλα όμως, αρνήθηκαν να απολογηθούν. Νωρίτερα οι δυο τους πέρασαν το «κατώφλι» του εισαγγελέα.

Η Πόλα Ρούπα μόλις βγήκε από το όχημα φώναξε:

«Ζήτω η επανάσταση» και «Κρατάνε φρουρούμενο το παιδί μου, τα σκουλήκια. Είναι αιχμάλωτος πολέμου 6 χρονών παιδί» ενώ κατά την έξοδό της από τα δικαστήρια φώναξε «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση».

Η Ρούπα και η 25χρονη φοιτήτρια, έδωσαν στη δημοσιότητα μια επιστολή στην οποία δηλώνουν «επαναστάτριες» και τονίζουν ότι δεν έχουν πρόθεση να απολογηθούν για τη δράση τους. Ταυτόχρονα επαναλαμβάνουν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών τους άσκησε κατηγορίες που αφορούν σε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η δίωξη για τις δύο γυναίκες περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα:

1. Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.

2. Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Η 48χρονη Πόλα Ρούπα βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο φώναξε:«Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλήκια..

Είναι αιχμάλωτος πολέμου έξι χρονών παιδί», ενώ και ενώπιον του Εισαγγελέα η κατηγορουμένη φέρεται να επανέλαβε το αίτημα της να αναλάβουν την φροντίδα του εξάχρονου γιου της , η μητέρα και η αδελφή της οι οποίες βρίσκονταν από το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν σκοπεύει να απολογηθεί:

«Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» τονίζει και χαρακτηρίζει «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές» όλους εκείνους που απαρτίζουν την οικονομική ελίτ.

“Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη , την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της » εξόδου από την κρίση…» επισημαίνει η 48χρονη Πόλα Ρούπα.

Και η συγκατηγορούμενη της Ρούπα, η 25χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη και οδηγήθηκε μαζί της στον εισαγγελέα φέρεται να δηλώνει πως ανήκει στον αναρχικό χώρο.

Η 25χρονη φοιτήτρια προαναγγέλλει επίσης πως ξεκινάει και αυτή απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί «το παιδί των συντρόφων της » σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κατηγορητήριο για την 25χρονη φοιτήτρια άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που εντοπίστηκαν σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαΐμη, στην Ηλιούπολη.

Ενώ αρχικά αντιμετώπιζε την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, προστέθηκε και η κατηγορία της συμμετοχής της σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Πόλα Ρούπα έχει δηλώσει από τις πρώτες ώρες της σύλληψής της ότι ξεκινά απεργία πείνας και δίψας, προκειμένου να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού της στη μητέρα και στην αδερφή της.

Το αγόρι σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές βρίσκεται σε ειδικό χώρο με την παρουσία ειδικών και εισαγγελέα ενώ όπως τονίζεται η διαδικασία για την επιμέλεια απαιτεί χρόνο.

Η Ρούπα κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στην οποία επισημαίνει ότι οι αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από χθες (5/1) «αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλεια του» στην μητέρα και την αδελφή της όπως ζητάει η ίδια.

Πριν λίγο η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την προσωρινή επιμέλεια του 6χρονου γιου της Ρούπα, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στη γιαγιά του και στη θεία του.

Διαβάστε ποιος ο απίστευτος λόγος που άφησαν γονείς να πεθάνει το 7χρονο αγγελούδι τους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.