Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ποιες οι εξελίξεις στην απαγωγή του επιχειρηματία. “Οι δράστες ήταν περισσότερο…”

Ποιες οι αποκαλύψεις για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη;

Για πέμπτη μέρα συνεχίζεται το θρίλερ της απαγωγής του μεγαλοεπιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, γιου του «βασιλιά των πλαστικών» της Κρήτης Γιάννη Λεμπιδάκη, με την αγωνία της οικογένειάς του να έχει χτυπήσει «κόκκινο»!

Ο 54χρονος, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης απήχθη με κινηματογραφικό τρόπο από τον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο, παρέμενε άφαντος έως χθες το βράδυ, προκαλώντας ισχυρό πονοκέφαλο στις διωκτικές Αρχές, που έχουν εξαπολύσει μια γιγάντια επιχείρηση, διερευνώντας προσεκτικά όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Ηδη έχουν ζητηθεί λύτρα από την οικογένεια του μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά η Αστυνομία τηρεί σιγήν ιχθύος, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δυνάμεις της. Από την πρώτη στιγμή μετέβησαν στο νησί ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και κλιμάκιο έμπειρων στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα, για τις έρευνες έχει κινητοποιηθεί όλη η δύναμη της Ασφάλειας Ηρακλείου και των περιφερειακών τμημάτων, ενώ κλιμάκια της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων «σκανάρουν» όλο το νησί, αναζητώντας κάποιο ίχνος.

Οι αστυνομικοί διερευνούν πολύ προσεκτικά την υπόθεση, συγκεντρώνοντας στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν να συνθέσουν το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να «ψαρέψουν» πιθανά λάθη στις τηλεφωνικές κλήσεις των δραστών (τέτοιο λάθος έγινε στην υπόθεση της απαγωγής Μυλωνά και οδήγησε στην εξιχνίασή της).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 54χρονος έγινε στόχος καθώς, πέρα από τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια που έχει η οικογένειά του, δεν ήθελε προσωπική ασφάλεια στις μετακινήσεις του ούτε λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Οι δράστες έστησαν καρτέρι το μεσημέρι της Πέμπτης γύρω στις 15.30 στον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο, όπου διαμένει ο επιχειρηματίας.

Είναι περισσότερο «διαβασμένοι»

Μόνο που αυτή τη φορά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουν ότι οι δράστες είναι περισσότερο «διαβασμένοι» προκειμένου να μην επαναλάβουν λάθη προηγούμενων απαγωγών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για την απαγωγή του Λεμπιδάκη χρησιμοποίησαν δύο αυτοκίνητα για να ακινητοποιήσουν τη Mercedes του 54χρονου και για να αποφύγουν παρόμοια εξέλιξη με εκείνη της περίπτωσης Μαρτίνου.

Τότε οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει ένα όχημα, με αποτέλεσμα ο 33χρονος τότε εφοπλιστής να κάνει όπισθεν με το Audi του και να καταφέρει να διαφύγει!

Η Αστυνομία διερευνά διεξοδικά την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Κρήτη, προσπαθώντας να μην αφήσει κανένα κενό που ενδεχομένως θα σταθεί μοιραίο για την έκβασή της.

Οπως έχει γίνει γνωστό από αστυνομικούς κύκλους, έχουν δημιουργηθεί λίστες μέσα στις οποίες υπάρχουν, πέρα από τα ονόματα ποινικών, τα ονόματα ατόμων που έχουν δουλέψει με τον επιχειρηματία σε όλες τις βαθμίδες (από γραμματείς έως οδηγοί), ακόμα και των υπεράνω πάσης υποψίας.

Διαβάστε ποιος είναι στην πραγματικότητα ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.