Απίστευτο βίντεο: Έτσι «χτυπούσαν» οι πορτοφολάδες στο Μετρό. Καρέ καρέ η δράση τους [video]

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο με τη δράση των πορτοφολάδων στο μετρό.

Ένα βίντεο άκρως αποκαλυπτικό για το πώς δρούσε η σπείρα που έκλεβε πορτοφόλια από επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Ταυτόχρονα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, αποκαλύπτει τα προσωπικά στοιχεία των 49 συλληφθέντων, τα ονόματα και φωτογραφίες τους.

Η αστυνομία δημοσιεύει το εν λόγω βίντεο, που προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό, ώστε να μπορεί να αντιληφθεί το επιβατικό κοινό τον τρόπο δράσης τέτοιων επιτήδειων και να προφυλάσσεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Στις εικόνες, φαίνονται τα μέλη της σπείρας να εισέρχονται στην αποβάθρα ξεχωριστά, να συνεννοούνται μεταξύ τους και να παίρνουν «θέσεις» για να δράσουν όταν έρθει ο συρμός.

Με την άφιξη του συρμού, ορισμένοι εξ’ αυτών κρατούν επίτηδες την πόρτα κλειστή, προκειμένου να προκληθεί συνωστισμός και οι συνεργοί τους, που έχουν μπει στο βαγόνι, να προλάβουν να κλέψουν τα πορτοφόλια ανυποψίαστων επιβατών.

Είναι ενδεικτικές οι κινήσεις ενός εκ των δραστών, ο οποίος αποτρέπει επίτηδες το κλείσιμο της πόρτας του συρμού, χρησιμοποιώντας την ζακέτα του, ώστε να προλάβουν κι άλλα «υποψήφια θύματα» να εισέλθουν στο βαγόνι.

Αμέσως μετά, βγαίνοντας από τον συρμό και ενώ βρίσκονται ακόμη στην αποβάθρα, τα μέλη της σπείρας συγκεντρώνονται και μοιράζονται τα χρήματα, ώστε να μην έχουν πολλά λεφτά πάνω τους σε περίπτωση που τους γίνει αστυνομικός έλεγχος.

Σε βάρος των 49 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (διεύθυνση-συγκρότηση-ένταξη), της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τελεσθείσα από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών για αποκλειστική χρήση καθώς και της πλαστογραφίας.

Οι περισσότεροι είναι υπήκοοι Αλβανίας, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και Έλληνες, αλλά και γυναίκες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.