Κατάθεση σοκ της Βουλγάρας για δολοφονία ναυτικού Καλλιθέα: «Το πτώμα στον καταψύκτη…»

Τι κατέθεσε η Βουλγάρα σύζυγος του ναυτικού που βρέθηκε δολοφονημένος σε καταψύκτη στην Καλλιθέα;

Στο επιχείρημα ότι ο πρώην σύζυγος της κακοποιούσε τον ανήλικο γιο τους «πάτησε» στην απολογία της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η 50χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε έναν καταψύκτη, στο διαμέρισμά της στην Καλλιθέα.

Η 50χρόνη αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στο έγκλημα, αν και παραδέχθηκε ότι πράγματι είχε ζητήσει από τη νεαρή συγκατηγορούμενή της να βρει κάποια πρόσωπα για να εκφοβίσουν τον πρώην συζύγό της.

Το έγκλημα είχε συνταράξει το πανελλήνιο, καθώς τα ίχνη του ναυτικού είχαν χαθεί για ένα χρόνο, μέχρι να βρεθεί η σορός του μέσα στον καταψύκτη στο σπίτι της Καλλιθέας, το οποίο ήταν ενοικιασμένο από την 50χρονη σύζυγό του.

Χωρίς να δώσει απαντήσεις σε «σκοτεινά σημεία» της υπόθεσης, η 50χρόνη υποστήριξε χαρακτηριστικά,απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας: «Δεν ξέρω πώς βρέθηκε στον καταψύκτη».

Επιπλέον, περιέγραψε τον πρώην σύζυγο της και θύμα της εγκληματικής ενέργειας με τα πιο μελανά χρώματα: «Δεν ξέρω πώς βρέθηκε στον καταψύκτη. Ο Κοκκίνης είχε αδυναμία σε διάφορα πράγματα, δίπλα στο σπίτι του είχε οίκο ανοχής… έπινε και έχανε τον κόσμο…».

Αναλυτικά όσα είπε

Πρόεδρος: Πώς βρέθηκε η σορός του στον καταψύκτη;

Κατηγορουμένη: Είχε κλειδιά από το διαμέρισμά μου… Δεν ξέρω, δεν αγόρασα εγώ τον καταψύκτη.

Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο πρώην συζύγος σας είχε αδυναμία σε διάφορα άρρωστα πράγματα…Έπινε, όπως είπατε, κ.α. Γιατί δε λέτε εδώ αυτό που αιωρείται για σεξουαλική κακοποίηση;

Κατηγορουμένη: Γιατί είναι οι δημοσιογράφοι εδώ και αυτά θα δημοσιευθούν και θα καταστραφεί η ζωή του παιδιού μου… Κινδυνεύει ακόμη και σήμερα.

Εισαγγελέας: Και δεν θα καταστραφεί η ζωή του παιδιού σας, αν έρθει εδώ να καταθέσει, όπως ζητάτε;

Κατηγορουμένη: (κλαίει)….

Εισαγγελέας: Τι είχατε πει στην συγκατηγορουμένη σας παραπάνω για τον πρώην συζύγό σας;

Κατηγορουμένη: Την είχα ρωτήσει, μήπως είχε κανένα γνωστό να απειλήσει τον Κοκκίνη για να μη μου πάρει το παιδί. Ο πρώην συζυγός μου έδινε υπνωτικά στο παιδί. Το παιδί μου είχε ένα βίντεο που έδειχνε τον πατέρα του με το εσώρουχο και μεθυσμένο μέσα στο σπίτι. Το παιδί μου μου έλεγε ότι κάποιος ερχόνταν τα βράδια με μια σύριγγα. Είχε μελανιές και σημάδια στο σώμα του. Κανένας δεν με βοηθούσε, γιατί εκείνος είχε την επιμέλεια του γιου μου. Δεν μπορούσα να αποδείξω ότι τον κακοποιούσε, κανένας δεν με άκουγε, γιατί είμαι ξένη. Το παιδί μου πήγαινε στο σχολείο βρώμικο και μέσα σε ένα χρόνο είχε πάρει 20 κιλά. Η κοινωνική λειτουργός που τον παρακολουθούσε ήθελε να του κάνει εξετάσεις γιατί κάτι είχε υποψιαστεί.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ποτέ κάτι το παιδί για τον μπαμπά του;

Κατηγορουμένη: Μου έλεγε ότι του έδινε ένα χαπάκι και πως του έλεγε ότι ήταν για το πονοκέφαλο. Ήταν όλη την ημέρα ζαλισμένο και κοιμόνταν.

Η 50χρoνη, βουλγαρικής καταγωγής, δεν αρνήθηκε ότι είχε ζητήσει από την 27χρoνη συγκατηγορούμενη της, να βρει κάποιο πρόσωπο για να απειλήσει τον σύζυγο της και ότι τα πρόσωπα αυτά που της βρήκε, της ζήτησαν ως αμοιβή το ποσό των 20.000 ευρώ. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν η συμφωνία προχώρησε.

Η «καμπάνα» της Δικαιοσύνης χτύπησε για τη «μαύρη χήρα» που διέπραξε ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα των τελευταίων ετών.

Πρίν λίγο (30/10/2017) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ομόφωνα επέβαλε τη ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά στην Ανέλια Αλεσάντροβα, βουλγαρικής καταγωγής. Κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του άτυχου ναυτικού και εν διαστάσει συζύγου της, Βασίλη Κοκκίνη τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμά της στην Καλλιθέα.

Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη την καταδίκη της 27χρονης φίλης της Ντανιέλα Στόιτσβα επίσης από τη Βουλγαρία, σε 18 έτη φυλάκισης κρίνοντας την ένοχη για απλή συνέργεια.

Ο τρίτος κατηγορούμενος Βούλγαρος Ντραγκομίρ Νάιντεν κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Στο άκουσμα της απόφασης, η βασική κατηγορούμενη κατέρρευσε.

Λίγο πριν, ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα, από τα χειρότερα που έχουν υπάρξει. «Οι δύο Βούλγαρες σκότωσαν και τοποθέτησαν τον άτυχο ναυτικό στον καταψύκτη για να του πάρουν την περιουσία», τόνισε. «Το πρόβλημα ήταν ο σύζυγος», ανέφερε ο εισαγγελέας. «Με το πρόσχημα ότι το παιδί ήταν άρρωστο, τον κάλεσε στο σπίτι όπου βρισκόταν η συμμορία. Τον περίμεναν, τον χτύπησαν, τον οδήγησαν στο δωμάτιο και τον στραγγάλισαν».

Είπε ακόμα: «Το συγκεκριμένο έγκλημα έχει την εξής ιδιομορφία: Αυτοί που το έκαναν δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο» και προσέθεσε: «Ήταν το τέλος αυτό που άξιζε στον άνθρωπο αυτό, οποίος κι αν ήταν; Από την αρχαία Ελλάδα υπήρχε ένας σεβασμός στο νεκρό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αντί για τάλαντα και τιμές έλαβε έναν καταψύκτη».

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας σκιαγράφησε τη ζωή της 50χρονης με τον άτυχο ναυτικό, με τον οποίο η κατηγορουμένη είχε αποκτήσει ένα παιδί. Ανέφερε ο εισαγγελέας:

«Υπήρχε μια προβληματική συμβίωση. Αντιμετώπιζαν προβλήματα όπως πολλά ζευγάρια που τα λύνουν με τον τρόπο που καθορίζει η έννομη τάξη. Αντί γι´αυτό η κατηγορούμενη σκέφτηκε κάτι άλλο. Ότι η λύση ήταν να σκοτώσει τον πατέρα του παιδιού της, τον άνθρωπο με τον οποίο πήραν παντρεμένη. Είχε κουραστεί από τις πολυετείς αντιδικίες στο θέμα της επιμέλειας και ήθελε να δώσει μια άμεση λύση.

Το πρόβλημα ήταν ο σύζυγος. Δεν έπρεπε να υπάρχει. Ακούστηκε κάτι για ποτό. Δεν το απορρίπτουμε. Το σχέδιό της όμως ήταν να πάρει την περιουσία του. Είχε πάρει ήδη χρήματα και ο στόχος ήταν να πάρει ό,τι απέμενε από την περιουσία. Δεν μπορούσε όμως να εκτελέσει το σχέδιο της. Επέλεξε ένα μεθοδικό και δόλιο σχέδιο για να πάρει την περιουσία του και να αφαιρέσει όλες τις υποψίες από πάνω της».

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός η 50χρονη κατηγορουμένη προσπάθησε στη συνέχεια να βρει «τους πρόθυμους, ικανούς και αδίστακτους ανθρώπους που θα έφερναν σε εφαρμογή το σχέδιο της». Έτσι, «βρήκε την άλλη κατηγορούμενη η οποία γνώριζε ανθρώπους χρήσιμους για να εκτελέσουν το σχέδιο της».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα στη συνέχεια η 50χρονη ήρθε σε επαφή με τον «άνθρωπο κλειδί ο οποίος διαφεύγει» και ο οποίος «γνώριζε και τους άλλους δράστες». Σε ό,τι αφορά την έτερη κατηγορουμένη ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε στην πρότασή του πως είχε πλήρη επίγνωση του σχεδίου και πως ήταν παρούσα και στην ανθρωποκτονία.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η 50χρονη «εξύφαινε μέρα μέρα το εγκληματικό της σχέδιο». Συγκεκριμένα, ενοικίασε πρώτα το σπίτι δίπλα στον πρώην σύζυγό της, του έδωσε τα κλειδιά, αποφεύγοντας εν τω μεταξύ να αναφέρει το παραμικρό για τη διαμονή της στο σπίτι του ηλικιωμένου – «διότι στην πραγματικότητα έμενε στο σπίτι που έγινε το έγκλημα».

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως η 50χρονη, στις 3 Ιανουαρίου του 2015, οπότε και τοποθετείται χρονικά η δολοφονία του άτυχου ναυτικού, η κατηγορουμένη ήταν παρούσα στο σπίτι. Παρούσα, ήταν όμως, κατά τον εισαγγελέα και η δεύτερη κατηγορούμενη μαζί με τον τρίτο κατηγορούμενο όπως άλλοι άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση η σύζυγος του θύματος επικοινώνησε την ημέρα της ανθρωποκτονίας μαζί του. «Ο Κοκκίνης επικοινώνησε μαζί της 17 φορές εκείνη την ημέρα και η κατηγορουμένη ήρθε εδώ και είπε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του» είπε ο εισαγγελέας.

Αναφερόμενος στην δεύτερη κατηγορουμένη ο εισαγγελέας ανέφερε πως η 27χρονη εξιστόρησε στην προανακριτική της κατάθεση με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις που έγιναν. Ωστόσο, όπως είπε, τις αναίρεσε αργότερα ενώπιον του ανακριτή γιατί είχε αρχίσει να διαφαίνεται ο ρόλος της. `

Ολοκληρώνοντας την πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενες τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και πως είχαν σχέδιο και το εκτέλεσαν.

Τέλος για τον τρίτο κατηγορούμενο, ο εισαγγελέας ανέφερε πως επειδή τα οποία στοιχεία θεμελιώνονται μόνο σε μια κατάθεση, διατηρεί κάποιες αμφιβολίες και πρότεινε την απαλλαγή του για την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.