Εθνική τραγωδία με 16 νεκρούς Μάνδρα: Αδέλφια πνίγηκαν και έγκυος γυναίκα… [φωτο]

Ποιες οι τραγικές ιστορίες των νεκρών από την κακοκαιρία που χτύπησε τη Μάνδρα;

Συνολικά 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία που έπληξε την ανοχύρωτη Ελλάδα, ενώ φόβοι εκφράζονται από τις Αρχές για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Πρώτη εντοπίστηκε νεκρή μία γυναίκα 82 ετών, μέσα στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα. Λίγο αργότερα, ένας ηλικιωμένος, λίγους δρόμους παραπέρα, στην οδό Αγαμέμνωνος ανασυρόταν νεκρός.

Ένας 65χρονος βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο στη Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα. Ο 50χρονος οδηγός βυτιοφόρου ανασύρθηκε από το όχημά του που είχε παρασυρθεί στη Λεωφόρου Αθηνών – Θηβών, στη Μάνδρα. Στη Μάνδρα εντοπίστηκε νεκρή και μία γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητό της.

Στο Ψαλίδι Μάνδρας βρέθηκε νεκρός σε ανοιχτό χώρο ένας άνδρας, ενώ η σορός μίας γυναίκας 95 ετών βρέθηκε πάνω στα κάγκελα της αυλής της χτυπημένη από αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από το χείμαρρο, στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.

Προηγουμένως ο κυβερνήτης λάντζας είχε ειδοποιήσει το Λιμενικό, καθώς είχε εντοπίσει τις σορούς δύο ανδρών, 47 και 80 ετών, στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.

Ο ένας εκ των δύο, ο 47χρονος που βρέθηκε στην παραλία της Ελευσίνας, αναγνωρίστηκε σήμερα. Πρόκειται για οδηγό φορτηγού που είχε φορτώσει καύσιμα από τα ΕΛΠΕ, ώστε να τα μεταφέρει στο Καρπενήσι και εγκλωβίστηκε στην περιοχή της Μάνδρας. Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο δεύτερος, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ένας ακόμη άνδρας, το 16ο θύμα, ανασύρθηκε νεκρός από το σπίτι του στην περιοχή Νεράκι, στην Νέα Πέραμο, μετά από πολύωρη επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

Ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο σπίτι του, το οποίο πλημμύρισε από νερά, μπάζα και λάσπες, ενώ βρίσκεται σε σημείο που πλήττεται από τις αδιάκοπες βροχές, που το γέμιζαν με τα νερά που συνεχώς άδειαζαν τα συνεργεία άντλησης.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των χαμένων

Ο 36χρονος Γιώργος Μακαρούνας είναι το νεότερο θύμα της καταστροφής. Ο νεαρός πατέρας δύο παιδιών δούλευε, ως οδηγός φορτηγού, όταν το όχημά του παρασύρθηκε και εκείνος εγκλωβίστηκε μέσα στα νερά στη Μάνδρα.

Την τελευταία του στιγμή μιλούσε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο, περιγράφοντάς της την κατάσταση, με όλο τον φόβο που μπορεί εκείνη την ώρα να τον διέκρινε.

«Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε», είπε και όταν επιχείρησε να βγει από το φορτηγό, έκλεισε το τηλέφωνό του και τελείωσε η ζωή του.

Ο Μπάμπης και ο Δημήτρης Δημόπουλος είχαν πάει για κυνήγι, όπως συνήθιζαν τα δύο αδέλφια. Ο Μπάμπης βρίσκεται μεταξύ των λίγων νεκρών που έχουν αναγνωριστεί, ενώ ο Δημήτρης παραμένει αγνοούμενος.

Ο Γιώργος Πολυμερόπουλος, από τη Θήβα, είναι το τρίτο θύμα που αναγνωρίστηκε. Ο 48χρονος πατέρας δύο παιδιών χάθηκε στη Μάνδρα.

Συγκλονιστική είναι και η ιστορία του Νίκου, κατοίκου της Μάνδρας, ο οποίος χθες βίωσε την απώλεια της γιαγιάς της έγκυου συζύγου του.

Το ζευγάρι έχασε την ηλικιωμένη το πρωί, με αποτέλεσμα η εγγονή της, σύζυγος του Νίκου, να ταραχθεί τόσο, που γέννησε λίγο πριν έρθει η ώρα της.

Το ζευγάρι βίωσε το θάνατο και τη ζωή μέσα σε λίγες ώρες. Όπως είπε ο Νίκος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, το όνομα της γιαγιάς θα δοθεί στην κόρη του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.