Μυστήριο με διαθήκη Βακάκη και αγωγή μαμούθ Υπάτιου: Γιατί δεν πήγε Mr Jumbo στη δίκη, τι περιμένει

Ποιο το μυστήριο μεταξύ της δίκης και της αγωγής του Υπάτιου με την διαθήκη του Βακάκη;

Μυστήριο καλύπτει τη νέα αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία ο Γιώργος Βακάκης είχε αφήσει διαθήκη πριν από το τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό από το οποίο σκοτώθηκε ο ίδιος και η γυναίκα με το παιδί του Υπάτιου Πατμάνογλου.

Σύμφωνα με την Real news με την εν λόγω αγωγή η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον Φεβρουάριο του 2018, οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά και των μελών της οικογένειας του Γιώργου Βακάκη, οι οποίοι αποτελούν τους νόμιμους κληρονόμους του.

Αυτό προκύπτει από την ιδιόγραφη διαθήκη η οποία, σύμφωνα με την Real News, συντάχτηκε στις 30/11/2016 όπου ο ίδιος ο θανών είχε αφήσει, με τους συγγενείς του να μην την έχουν αποποιηθεί.

Σε αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πέραν του σπιτιού μου στο Θησείο, σήμερα ο πατέρας μου μου δώρισε ένα πολύ μεγάλο ποσό και αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευθύνη για αυτό.

Αν πάθω κάτι, τα χρήματα που θα έχω να επιστραφούν στον πατέρα μου, αλλά αφού πάρει πρώτα η μητέρα μου, την οποία υπεραγαπώ, το 1/3 από αυτά.

Και επειδή η μικρή μου αδερφή δεν έχει η γλυκούλα σπίτι στο κέντρο, θέλω να πάρει το σπίτι μου, που μου έκανε δώρο ο μπαμπάς μου».

Όλα καλά μέχρι εδώ με τη διαθήκη του αδικοχαμένου Βακάκη. Σήμερα ωστόσο, άρχισε η δίκη στο Πρωτοδικείο με την αγωγή που έχει καταθέσει ο Υπάτιος Πατμάνογλου σε βάρος του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ζητώντας αποζημίωση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον χαμό των αγαπημένων του προσώπων, της συζύγου του και του ανήλικου γιου του Παύλου.

Ειδικότερα, η πλευρά Πατμάνογλου με την αγωγή της στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη των «Jumbo» Απόστολου Βακάκη και ιδιοκτήτη της Porsche, η οποία έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο που επέβαινε η οικογένεια.

Οδηγός του πολυτελούς οχήματος ήταν ο γιος του επιχειρηματία, Γιώργος Βακάκης ο οποίος σκοτώθηκε όπως και ο φίλος του, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, που ήταν συνοδηγός. Στο άλλο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει για να πάει στην τουαλέτα ο Υπάτιος Πατμάνογλου, βρίσκονταν εκείνη την ώρα η σύζυγος και το μωρό παιδί τους, ο μικρός Παύλος.

Το τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα, πριν από ένα χρόνο, παραμονή Καθαράς Δευτέρας και ενώ οι δυο νεαροί με την Porsche πήγαιναν στην Αράχωβα.

Ο νεαρός Βακάκης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα το όχημα να μπει στο παράπλευρο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού και να πέσει πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου.

Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν ακαριαίο θάνατο οι δύο επιβάτες της Porsche αλλά και η Αποστολία Πατμάνογλου με τον μικρό Παύλο που επέβαιναν στο σταθμευμένο όχημα.

Τι έγινε στο δικαστήριο

Σήμερα ο Υπάτιος Πατμάνογλου βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να είναι παρών στη συζήτηση της αγωγής του.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος αξιώνει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση και 1,3 εκατ. ευρώ οι υπόλοιποι συγγενείς.

Αντίθετα η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στη δίκη, ενώ η ασφαλιστική εταιρεία παραστάθηκε δια της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβρακου.

Αυτό είναι που προκάλεσε ιδιαίτερα ερωτήματα. Γιατί δεν πήγε στην δίκη ο Απόστολος Βακάκης; Μήπως γιατί σε λίγες μέρες θα συζητηθεί η διαθήκη του αδικοχαμένου γιου του;

Μάλιστα, η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολόγησε την υπαιτιότητα μέχρι του ποσού των 2,4 εκατ ευρώ, δηλαδή 1,3 εκατ. ευρώ ανά θανόντα που είναι το μέγιστο ποσό που καλύπτουν οι ασφαλιστικές. Αν το δικαστήριο επιδικάσει μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να «αναζητηθεί» το υπόλοιπο από την οικογένεια Βακάκη.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.