Σάλος: Μετέφεραν κρυφά τον Κουφοντίνα στον Βόλο. Οργή Μητσοτάκη

Γιατί μετέφεραν κρυφά τον Κουφοντίνα στον Βόλο;

Τη μεταγωγή του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου αποκάλυψε πρώτος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγραψε στο Twitter:

Σημειώνεται ότι οι αγροτικές φυλακές είναι ανοιχτά καταστήματα και οι κρατούμενοι συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες, ενώ ο χρόνος κράτησης μετρά διπλά.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ο ίδιος ο Κουφοντίνας έκανε αίτηση μεταφοράς του σε αγροτικές φυλακές και ο υπουργός Δικαιοσύνης την έκανε δεκτή.

Tο Υπουργείο Δικαιοσύνης δίνει την δική του απάντηση, λέγοντας πως τηρήθηκε απόλυτα η νομιμότητα και πως η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση.

«Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της.

Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές» τονίζει η ανακοινωση.

Μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Αλεξία Μπακογιάννη, κόρη του δολοφονηθέντα από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, Παύλου Μπακογιάννη.

«Αυτό που γίνεται συνεχόμενα από την κυβέρνηση, με αποκορύφωμα το σημερινό, δεν στέκει λογικά. Ο κ. Τσίπρας είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται.

Το κόμμα του είχε παραδοσιακά σχέσεις με αυτά την οργάνωση και ηθικά πάντα ήταν υπόλογο για αυτό το ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.