Πέθανε ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Σερρών, Ανδρέας Δαϊρετζής: Αποκλειστικές πληροφορίες, έφυγε από…

Από τι πέθανε ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής;

Πέθανε το πρωί ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, του νομού Σερρών, Ανδρέας Δαϊρετζής, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο Ανδρέας Δαϊρετζής είχε πέσει από σκάλα το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή κάκωση της αυχενικής μοίρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Fimes.gr, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής ανέβηκε στην σκάλα για να κόψει ρόδια από την ροδιά στο πατρικό του αλλα δυστυχώς έπεσε και η πρώτη αποδείχτηκε μοιραία.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του ΑΧΕΠΑ, όπου και κατέληξε.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 12 στη Νέα Ζίχνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νέας Ζίχνης, η σορός του δημάρχου θα βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου από τις 10 το πρωί.

Ο Ανδρέας Δαϊρετζής γεννήθηκε στη Νέα Ζίχνη Σερρών, όπου και μεγάλωσε. Πατέρας του ήταν ο Σοφοκλής Δαϊρετζής, που επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της τότε κοινότητας Νέας Ζίχνης.

Ήταν παντρεμένος, με πλούσια πολιτική δράση ως μέλος και εκλεγμένος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, από το 1977 έως το 2004. Από το 1995 έως το 2001 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος στη Νομαρχιακή Διοίκηση Σερρών.

Από το 2007 εξελέγη δήμαρχος του δήμου Νέας Ζίχνης για τρεις συνεχόμενες περιόδους.

Απ. Τζιτζικώστς: Πλήγμα για την Κεντρική Μακεδονία και την αυτοδιοίκηση της χώρας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τον θάνατο του δημάρχου Νέας Ζίχνης «πλήγμα» για την Κεντρική Μακεδονία και την αυτοδιοίκηση της χώρας.

«Ο αδόκητος χαμός του Ανδρέα Δαϊρετζή μάς έχει συγκλονίσει όλους» ανέφερε σε δήλωσή του και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Όλα τα χρόνια που υπηρέτησε τον τόπο του και την κοινωνία ξεχώρισε για την εργατικότητα, την ακεραιότητα, την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Ανδρέας Δαϊρετζής προσέφερε πλούσιο κοινωνικό και αλληλέγγυο έργο. Η προσφορά του στους αδύναμους του Δήμου είναι ανυπολόγιστη ενώ πληροφορούμαστε από έγκυρες πηγές ότι προσέφερε τον μηνιαίο του μισθό στους αδύναμους του Δήμου Νέας Ζίχνης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.