Βασίλης Σπυριδωνάκος, Καρτέλ Κοκαΐνης: Ποιος ο επιχειρηματίας-εγκέφαλος. Ναρκωτικά, λαθρομετανάστες και…

Ποιος είναι ο φερόμενος ως εγκέφαλος του διεθνούς καρτέλ κοκαΐνης, Βασίλης Σπυριδωνάκος;

Εξαρθρώθηκε σπείρα με διεθνές καρτέλ κοκαΐνης, που εντοπίστηκε σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ.

Μεταξύ των συλληφθέντων εμπλεκομένων του καρτέλ κοκαΐνης είναι και ο Βασίλης Σπυριδωνάκος.

Ο επιχειρηματίας Βασίλης Σπυριδωνάκος, φαίνεται πως είναι γνώριμος στις Αρχές από το 2001.

Τι έγραφε το in.gr για τον Βασίλη Σπυριδωνάκο το 2001

Κρυμμένοι στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου Χατζάρ, το οποίο βρίσκεται στη μαύρη λίστα των λιμενικών αρχών, ήταν οι 27 λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου μαζί με το οκταμελές πλήρωμα, το οποίο θα τους αποβίβαζε σε κάποιο από τα Δωδεκάνησα.

Το συγκεκριμένο πλοίο, γνωστό παλαιότερα με το όνομα Γεωργία 2, εντοπίστηκε το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή των Λειψών και, αφού ακινητοποιήθηκε, οδηγήθηκε από σκάφη του Λιμενικού στο λιμάνι της Λέρου.

Εκεί, οι Αρχές συνέλαβαν τον 50χρονο πλοίαρχο Λεωνίδα Χήρο, τον 55χρονο υποπλοίαρχο Στέλιο Στυλιανουδάκη, τον 66χρονο Α μηχανικό Χαράλαμπο Μυρισιώτη, πέντε ακόμα αλλοδαπούς, μέλη του πληρώματος και τους 27 λαθρομετανάστες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους εξετάστηκαν από γιατρούς.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθησαν ακόμη ως εγκέφαλοι της διακίνησης λαθρομεταναστών ο 53χρονος Σπύρος Σπυριδωνάκος, ο 41χρονος Λευτέρης Παναγιωτόπουλος και ο 45χρονος Ντιουντίκ Ραμαντάν, ενώ αναζητείται και ο αδελφός του Σπυριδωνάκου, Βασίλης.

Χάρη στα αυξημένα μέτρα επιτήρησης, τα ξημερώματα της Κυριακής εντοπίστηκε στο στενό Κέρκυρας – Αλβανίας σκάφος με κυβερνήτη το 43χρονο Αλβανό Σαμπανί Ατζίμ, ο οποίος μετέφερε παράνομα δέκα ομοεθνείς του. Όλοι τους συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Διαβάστε τα ονόματα των εμπλεκομένων στο καρτέλ κοκαΐνης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.