Συλλαλητήριο: “Μακεδονομάχοι” έδειραν φωτορεπόρτερ. “Με χτύπησαν και…” Απαράδεκτο

Γιατί οι Μακεδονομάχοι έδειραν φωτορεπόρτερ στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα;

Σε μια άκρως δημοκρατική και σχετική με την Μακεδονία πράξη προχώρησαν ορισμένοι από το Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, οι οποίοι έδειραν έναν φωτορεπόρτερ.

«Μου φώναζαν φέρε την κάμερα, δεν την έδωσα και άρχισαν να με χτυπούν και να με βαράνε. Ξεκίνησαν γύρω στα 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκαν κι άλλοι. Μου έκλεψαν τον εξοπλισμό», καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ.

Επίθεση δέχτηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, όταν ομάδα αγνώστων άρχισε να τον κλωτσάει, και να τον χτυπάει με ρόπαλα.

Ο φωτορεπόρτερ φέρει τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Επιπλέον οι άγνωστοι του έκλεψαν και τον φωτογραφικό εξοπλισμό του.

«Βίαιη επίθεση από ακραία στοιχεία» δέχθηκε και συνεργείο της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης, «τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που εκείνη την ώρα κάλυπτε τα γεγονότα».

Στην ανακοίνωση της ΕΡΤ επισημαίνεται, επίσης, ότι «οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν τρομοκρατούνται. Αντιθέτως, αυτά τα φαινόμενα ενδυναμώνουν τη βούλησή τους να παρέχουν αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες».

Η ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση, η οποία αποτελεί ευθεία βολή στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.

Δείτε την viral φωτογραφία με έναν παπά από το Συλλαλητήριο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.