Διαλύονται τρία κόμματα στη Βουλή: Αλχημίες Τσίπρα, νέο σήμα ΑΝΕΛ, gay νυφούλες και… Αρκάς [video]

Ποια 3 κόμματα διαλύονται στη Βουλή αν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος από την κυβέρνηση; Εκβιασμός Τσίπρα στο Open TV.

Αλχημίες Τσίπρα με δεδηλωμένη και εκλογές στο Open, νέο σήμα παρωδία ΑΝΕΛ, αήθης επίθεση με… gay νυφούλες και ένα νέο σκίτσο του Αρκά συνθέτουν την καυτή πολιτική επικαιρότητα.

Ο τελεσιγραφικός τόνος που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη στο Open για να απευθυνθεί στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, (προ)καλώντας τον στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή αποκάλυψε τα μεγάλα προβλήματα συνοχής που αντιμετωπίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε, ταυτόχρονα, τη δυσκολία που έχει να σταθεί η κυβέρνησή του μετά την άρση της εμπιστοσύνης από τον αρχηγό της Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Με έμμεσο τρόπο παραδέχθηκε ότι θα υποχρεωθεί να προσφύγει -«εν ευθέτω χρόνο και συντεταγμένα»- σε πρόωρες κάλπες παρά το γεγονός ότι μπορεί να εξασφαλίσει τους 151 για να λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή:

Όπως ο ίδιος είπε στη συνέντευξή του στο Open , συνταγματικά μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση, αλλά πολιτικά δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Και αυτό διότι, σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή εφόσον ο κ. Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, όπως είναι η νέα θέση που υποστηρίζει το τελευταίο διάστημα, θα χρειαστεί να διαλυθούν τρία κόμματα: οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων που η αριθμητική τους δύναμη είναι ούτως ή άλλως σε οριακή κατάσταση.

Με βάση τους υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις που γίνονται από έγκυρους αναλυτές, εφόσον ο κ. Τσίπρας δοκιμάσει την… τύχη του, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, μπορεί να ελπίζει σε 151, ίσως και 152 «ναι» που θα προέρχονται από τέσσερις κατευθύνσεις.

Ειδικότερα, στους 145 βουλευτές που διαθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τη μεταγραφείσα από την Ε.Κ. Θεοδώρα Μαγαλοοικονόμου), πιθανολογείται ότι θα προστεθούν η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, που είναι ανεξάρτητη και έχει εκλεγεί με τη ΝΔ, η υπουργός Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης που μαζί με τους Θ. Παπαχριστόπουλο και Κ. Ζουράρι είναι εκλεγμένοι με τους ΑΝΕΛ, ο Σπύρος Δανέλης από το Ποτάμι και ο Γιάννης Σαρίδης από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Με τις αποσκιρτήσεις αυτές, όμως, ο Πάνος Καμμένος, που το κόμμα του έχει τώρα 7 βουλευτές και θα μείνει με τρεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που το κόμμα του έχει 6 βουλευτές και θα μείνει με 5, καθώς και ο Βασίλης Λεβέντης που ηγείται κοινοβουλευτικής ομάδας πέντε βουλευτών και θα μείνει με τέσσερις, παύουν να είναι αρχηγοί αναγνωρισμένοι από τον Κανονισμό της Βουλής, αφού τα κόμματα δεν θα διαθέτουν πλέον τον απαιτούμενο αριθμό για να λογίζονται ως χωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες και θα χάσουν όλα τα προνόμια, καθώς τα κοινοβουλευτικά τους στελέχη θα έχουν το «status» των ανεξάρτητων βουλευτών.

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος έδωσε στη δημοσιότητα το νέο σήμα των ΑΝΕΛ, που φαντάζει παρωδία όταν το κόμμα του διαλύεται.

«Οι κόκκινες γραμμές είναι η περηφάνια μας…» ξεκινά το βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται μια χοντρή κόκκινη γραμμή και συνεχίζει: «Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας».

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Καμμένος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους υπόλοιπους έξι βουλευτές των ΑΝΕΛ για να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του συγκυβερνώντος κόμματος, αφού τουλάχιστον η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλειος Κόκκαλης του γύρισαν την πλάτη κι επέλεξαν να απουσιάζουν από την προαναγγελθείσα για σήμερα σύναξη, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Δείτε το βίντεο με το νέο σήμα των ΑΝΕΛ:

Λίγο νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος είχε επιτεθεί στον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Αμυρά, που έχει δηλώσει ανοιχτά ομοφυλόφιλος με αήθη τρόπο λέγοντας: «Για νυφούλα καλά σας βλέπω».

O διάλογος είχε ως εξής:

Αμυράς: Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί.

Καμμένος: Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω.

Αμυράς: Θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση γιατί εδώ δεν μιλάω έτσι. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας γιατί επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για Πρέσπες.

Καμμένος: Εσείς φαίνεστε τι είστε…

Αμυράς: Και τώρα κάνετε τάχα αντάρτικο; Μαζί τα κάνατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Καμμένος: Για νυφούλα καλό σάς βλέπω πάντως.

Το τραγικό πολιτικό σκηνικό καυτηριάζει επιτυχημένα ο Αρκάς στο νέο του σκίτσο. ο Αρκάς αναφέρεται στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που επέλεξαν να στηρίξουν την κυβέρνηση και φαίνεται να λέει ένας σε ένα άλλον «…Εφτά χιλιάδες επί εννέα μήνες… ίσον εξήντα τρεις χιλιάδες». Τον ρωτά ο άλλος «Τι υπολογίζεις;» για να πάρει την κυνική και ίσως(;) αληθινή απάντηση «Αν οι αρχές μου, μου επιτρέπουν να στηρίξω την κυβέρνηση».

Πάνω από όλα το Εθνικό συμφέρον!

Διαβάστε πότε αναμένονται να γίνουν οι εκλογές 2019 και τι λένε όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.