Διαλύεται το ΚΙΝΑΛ: Παπανδρέου υπέρ Συμφωνίας Πρεσπών. Γεννηματά, ποιοι γνωστοί παραιτήθηκαν

Τι συμβαίνει στο Κίνημα Αλλαγής, ποια η στάση του Γιώργου Παπανδρέου και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, πώς αντιδρά η Γεννηματά και ποιοι παραιτήθηκαν;

Φαίνεται πως η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί σοβαρούς κλυδωνισμούς κι αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό σε πάρα πολλά επίπεδα – Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται διατεθειμένος να κάνει δήλωση υπέρ της Συμφωνίας τινάζοντας στον αέρα τη γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛ. και της Φώφης Γεννηματά – Πέραν της μείζονος ενδοκυβερνητικής κρίσης, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εσωκομματικά σε όλα σχεδόν τα κόμματα

Στο Κίνημα Αλλαγής που με απόφαση της Φώφης Γεννηματά (και παρά την αντίθεση όλων των άλλων μελών του Π.Σ.) έχει ταχθεί κατά της Συμφωνίας, δεν είναι λίγα τα στελέχη τα οποία διαφωνούν με αυτή την επιλογή.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο –ή κυρίως- σε στελέχη τα οποία ουσιαστικά βρίσκονται εκτός Κίνημα Αλλαγής, όπως ο Γ. Ραγκούσης ή ο Ν. Μπίστης, αλλά και σε κορυφαία στελέχη με πρωτεύοντα ρόλο εκτός αυτού του πολιτικού σχηματισμού.

Είναι γνωστή η θέση της ΔΗΜΑΡ και του Θανάση Θεοχαρόπουλου προσωπικά, που έχουν κατ’ αρχήν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο υπερψήφισής της.

Ίσως ακριβώς γι’ αυτό η τελευταία θέση (αν δεν αλλάξει πάλι κάτι…) της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής είναι να μην τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν θα γίνει στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία.

Γνωρίζουμε ότι κι ο Δημ. Κρεμαστινός δεν διαφωνεί με τη Συμφωνία κι αν δεν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ίσως κι αυτός κάνει την έκπληξη.

Ωστόσο κορυφαία διαφοροποίηση απ’ την επίσημη γραμμή της Φώφης Γεννηματά είναι αυτή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συμφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών κι αυτό το έχει δηλώσει στη Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο Γιώργος Παπανδρέου να προβεί σε δημόσια τοποθέτηση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τις επόμενες ημέρες, αν και δέχεται πιέσεις να μην το πράξει.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ. υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για το ρόλο που παίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι παίζει το ρόλο του λαγού για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως είναι ενδεικτικό ότι θετικός προς τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε πρόσφατα ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, ο Γ. Πεταλωτής, ενώ και πολλά άλλα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις, με άλλες αποχωρήσεις και δημόσιες διαφοροποιήσεις…

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, αρμόδιος για ζητήματα μεταναστών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αποχώρησε τη Δευτέρα (14/01/2019) από το Κίνημα Αλλαγής διαφωνώντας με τη στάση του για τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει σε σύντομη δήλωσή του ο γιος του αείμνηστου, Μιχάλη Παπαγιαννάκη, έστειλε επιστολή παραίτησης από το Κίνημα Αλλαγής στην πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά.

«Η επί της αρχής διαφωνία μου με την στάση του κινήματος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και οι πρόσφατες τοποθετήσεις στελεχών αλλά και της ίδιας της Προέδρου για τους υποστηρικτές της συμφωνίας είναι δύο από τους λόγους. Οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες δεν αρμόζουν σε μια παράταξη που θέλει να λέγεται προοδευτική και προφανώς δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια διεύρυνσης του χώρου μέσω συναινέσεων. Η αλλαγή παραδείγματος απαιτεί τόλμη και ανοιχτούς ορίζοντες και όχι αποκλεισμούς αφορισμούς και περιορισμό στα γνωστά και οικεία», επισημαίνει ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Διαβάστε ποιοι διαλύουν το ΚΙΝΑΛ για να γίνουν Υπουργοί Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.