Με 153 “ΝΑΙ” η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ: Ποιος παραιτήθηκε, ύποπτη απουσία

Ποιοι ψήφισαν την ένταξη της Βορείου Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ;

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση του πρωτοκόλλου στη συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Υπέρ της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ψήφισαν 153 βουλευτές, μετά από συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.

«Όχι» ψήφισαν 140 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, υπέρ του πρωτοκόλλου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Έλενα Κουντουρά (με επιστολική ψήφο), Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης και Σταύρος Θεοδωράκης.

«Παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Ευάγγελος Βενιζέλος, της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης που είχαν αποστείλει αρνητική πρόθεση ψήφου.

Απών από την ψηφοφορία ήταν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ανεξάρτητος βουλευτής, μετά τη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης.

Την παραίτηση του από βουλευτής ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος απέστειλε την σχετική επιστολή στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, αφού έδωσε πρώτα θετική ψήφο στο Πρωτοκόλλου ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

Λίγο πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ο προεδρεύων, Γιώργος Βαρεμένος ανέγνωσε την επιστολή παραίτησης του βουλευτή, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ.

Τον βουλευτή είχε διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος.

Την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.