Δημοσκοπήσεις Εκλογές 2019: Πόσο έχει αυξηθεί η συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ. Εκτόξευση

Πόσο έχει αυξηθεί η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις για Εκλογές 2019;

Στο 85% εκτοξεύτηκε η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα προσόντα του, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εκτιμώνται στην παρούσα φάση από 28% έως 32,5%.

Αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι οι εθνικές εκλογές δεν είναι ευρωεκλογές που κυριαρχεί η χαλαρή ψήφος διαμαρτυρίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο δικομματισμός επιστρέφει και μάλιστα δυναμικά μετά από μία οκταετία χαμηλών πτήσεων για τα κόμματα που δεν μπορούσαν με τίποτα να διασφαλίσουν ποσοστά αυτοδυναμίας.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Alpha ο Στράτος Φαναράς, διευθυντής της εταιρίας παρουσιάζοντας την έρευνα στο κεντρικό δελτίο της Παρασκευής, επισήμανε την εντυπωσιακή ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη κάρτα για την πρόθεση ψήφου η διαφορά των κομμάτων είναι στις 7,7% μονάδες και συγκεκριμένα την ΝΔ στο 31,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 22,3%.

Στην πρόθεση ψήφου μετά την αναγωγή η Metron analysis δίνει στην ΝΔ 37-42,6% και στον ΣΥΡΙΖΑ 27- 32,2%.

Ο Στράτος Φαναράς το προσπερνά και λέει χαρακτηριστικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπετε έχει μια εντυπωσιακή ανάκαμψη, ως ο ένας πόλος του δικομματισμού, κι αυτή η ανάκαμψη οφείλεται γιατί εμφανίζεται ως ο πόλος της αριστεράς».

Λίγο νωρίτερα με αφορμή την κάρτα της συσπείρωσης των κομμάτων ο Στράτος Φαναράς επίσης έχει υπογραμμίσει η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα πριν από τις ευρωεκλογές φτάνοντας πλέον το 89,1%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, σύμφωνα με τον Στράτο Φαναρά, καταγράφει υψηλή συσπείρωση, με εισροές ψηφοφόρων από όλα τα αριστερά κόμματα επειδή είναι ο αριστερός πόλος του δικομματισμού και ως αποτέλεσμα όλων αυτών επανακάμπτει εντυπωσιακά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.