Αποκαλυπτική η Μαργαρίτα Παπανδρέου: “Γνώρισα τον Ανδρέα σε ένα…”, πού το πρώτο ραντεβού

Πώς γνωρίστηκαν Μαργαρίτα και Ανδρέας Παπανδρέου;

Η είδηση του θανάτου είναι το πρώτο θέμα στα κορυφαία δίκτυα του εξωτερικού και πλήθος ηγετών αποστέλλουν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα.

Πώς, όμως, αυτός ο οικονομολόγος παγκόσμιας κλάσης, ο Andy Papandreou, ο απόφοιτος και καθηγητής του Χάρβαρντ, ο πρύτανης του Μπέρκλεϊ, που συνομιλούσε με τον Galbreith και τον θαύμαζε πλήθος συμβούλων στο Λευκό Οίκο, έγινε ο μοναδικός ηγέτης, τον οποίο οι Έλληνες φώναζαν με το μικρό του όνομα, όργωνε την τριτοκοσμική ελληνική ύπαιθρο και συνομιλούσε με γεωργούς και εργάτες; Ποια ήταν εκείνα ακριβώς τα πρόσωπα και τα γεγονότα που τον καθόρισαν και τον διαμόρφωσαν;

Το Φεβρουάριο του 1948, σε ένα οδοντιατρείο, γνώρισε τη Μαργαρίτα Τσαντ.

«Δεν περίμενα να γνωρίσω το μέλλοντα σύζυγό μου σε οδοντιατρείο. Κάναμε μια πολιτική συζήτηση. Τρέφαμε αμφότεροι μεγάλο ενδιαφέρον για τα διεθνή ζητήματα.

Οπότε η έλξη ήταν αστραπιαία, λόγω του ότι μιλούσαμε στο ίδιο επίπεδο, με κοινή φιλοσοφική και ιδεολογική βάση. Ήταν πολύ γοητευτικός. Βγήκαμε έξω για δείπνο και χορό. Ήταν το πρώτο μας ραντεβού και μέχρι να επιστρέψω σπίτι ήμουν ερωτευμένη» θυμάται η Μαργαρίτα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.