Αυτή είναι η γυναίκα που ετοιμάζεται για Πρόεδρος Δημοκρατίας: Γιατί προκαλεί ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Ποια η γυναίκα που ετοιμάζεται για Πρόεδρος Δημοκρατίας;

Τάραξε τα νερά προ ημερών, ο Παύλος Γερουλάνος όταν μιλώντας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, είπε ότι ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί γυναίκα στο ύπατο αξίωμα.

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες, από τον προοδευτικό χώρο, που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα… Θα ήθελα να δω γυναίκα, προοδευτική και με ισχυρή διεθνή παρουσία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος, βάζοντας φωτιά στα σενάρια που ξεχωρίζουν τρεις γυναίκες για το αξίωμα του Προέδρου Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στη λίστα των υποψηφίων «παίζουν» τα ονόματα των δύο πρώην Επιτρόπων Άννας Διαμαντοπούλου και Μαρίας Δαμανάκη και της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου.

Το όνομα μάλιστα της κ. Μαρίας Δαμανάκη που προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς, και μάλιστα έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συνασπισμού την περίοδο 1991 – 1993, αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα προτείνει εκ νέου τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Η πρόταση Γεννηματά:

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά, στην πρόσφατη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψήφο αποδήμων, φέρεται να έβαλε στο τραπέζι το όνομα της κ. Διαμαντοπούλου, κάτι που δεν είδε αδιάφορα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς δεν είναι αρνητικός με την τοποθέτηση γυναίκας στο ανώτατο αξίωμα

Πάντως, η σχετική απόφαση του πρωθυπουργού, θα ληφθεί σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, κατά τις διακοπές του τα Χριστούγεννα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.