Νέα δημοσκόπηση κόλαφος: Ανατροπή στη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ [φωτο]

Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση;

Ζήτημα μείζονος σημασίας παραμένει το προσφυγικό για την κυβέρνηση, σύμφωνα και με το νέο γκάλοπ της Opinion Poll, με βάση το οποίο αναδεικνύεται το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η απουσία διάθεσης της κοινής γνώμης για πρόωρες εκλογές.

Θετικά προσκείμενη είναι η κοινή γνώμη σχετικά με τους χειρισμούς των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας, καθώς και όσον αφορά στην εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, με ποσοστό 61,3%.

Το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό θεωρείται ως το βασικότερο πρόβλημα που απασχολεί την κοινή γνώμη, με ποσοστό 61,9%.

Όσον αφορά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής κατέχουν τη 2η θέση των προβλημάτων μετά το μεταναστευτικό – προσφυγικό, με τρίτο την οικονομία. Το 59,6% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Για την Σύσκεψη στο Βερολίνο μάλιστα μόλις το 22,9% θεωρεί ότι φταίει η κυβέρνηση για την απουσία της χώρας, ενώ το 63,2% επικρίνει την καγκελάριο Μέρκελ.

Οι πολίτες εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους ανήσυχοι για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, με το 54,5% να το θεωρεί ως πιθανό, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41,5%.

Μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από τη Βουλή, ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 83%, τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών, ζητώντας να εξαντληθεί η τετραετία.

Παράλληλα, η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου με 38,3% (40,5% τον Νοέμβριο) έναντι 21,3% του ΣΥΡΙΖΑ ( 23% τον Νοέμβριο). Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: Κίνημα Αλλαγής 5% (5,3%), Κ.Κ.Ε 4,6% (5,1%), Ελληνική Λύση 4,3% (4,5%), ΜΕΡΑ 25 2,7% (3%).

Σημειώνεται πως το γκάλοπ της Opinion Poll διεξήχθη με τηλεφωνικές συνεντεύξεις την περίοδο 22/1/2020 – 27/1/2020, με μέγεθος δείγματος 1.098 νοικοκυριά και σε άτομα ηλικίας άνω των 17 ετών, με δικαίωμα ψήφου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.