Ανασχηματισμός Μητσοτάκη: Ποιον κορυφαίο Υπουργό στέλνει σπίτι του. Έντονα παράπονα, άναυδος

Ποιος Υπουργός χάνει την θέση του στον πρώτο Ανασχηματισμό του Μητσοτάκη;

Ένα από τα πρόσωπα που αναμένεται να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο στον πρώτο ανασχηματισμό είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονος σκεπτικισμός και δυσαρέσκεια αναφορικά με τις επιδόσεις του αρμόδιου υπουργού στο θέμα των επενδύσεων, όπου παρατηρείται πρωτοφανής στασιμότητα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εξαιρετικά μεγάλο προβληματισμό του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προβληματισμό ο οποίος ενισχύθηκε μετά το πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ.

Με την πιθανή αντικατάστασή του Άδωνι Γεωργιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να στείλει νέο σαφές μήνυμα στους επενδυτές ότι η κυβέρνησή του είναι απολύτως προσανατολισμένη στην επιτάχυνση του διαδικαστικού πλαισίου που ευνοεί την ανάπτυξη επενδύσεων, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης, όχι μόνο έχει καθυστερήσει δραματικά να προωθήσει την κυβερνητική πολιτική στον κρίσμο αυτό τομέα, αλλά φέρεται να έχει δημιουργήσει και πολύ σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Η ανακολουθία λόγων και πράξεων στο θέμα της επένδυσης το Ελληνικό, η σύνδεση με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και το παρασκήνιο σε επίπεδο διεθνών σχέσεων δεν έχουν περάσει απαρατήρητα εντός κι εκτός Ελλάδων με αποτέλεσμα η θέση του Άδωνι Γεωργιάδη στην κυβέρνηση να είναι επισφαλής.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έγινε αποδέκτης συγκεκριμένων παραπόνων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, παραπόνων που συνδέονται με τον τρόπο που κινείται ο Άδωνις Γεωργιάδης στο πεδίο των ελληνο – κινεζικών σχέσεων. Φαίνεται ότι η δραστηριότητα του υπουργού δεν είναι συμβατή, ούτε με τις επιδιώξεις των αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα, ούτε βέβαια με τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης στο θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων σε συνάρτηση με την διασφάλιση της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής θέσης της χώρας.

Φαίνεται επίσης ότι η στενή σχέση που επιδιώκει ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, δεν είναι αρκετή ώστε να ενισχύσει την αξιοπιστία του στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γίνει αποδέκτης συγκεκριμένων αρνητικών αναφορών από αμερικανικούς κύκλους για τον μαζικό τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι αναπτύσσουν τα επενδυτικά τους σχέδια στην Ελλάδα.

Οι ίδιοι αμερικανικοί κύκλοι χρέωσαν την κινεζική εφόρμηση στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος και ο ίδιος έγινε, πριν από λίγο καιρό, στις ΗΠΑ αποδέκτης αιχμηρών αναφορών του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι «Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προσεκτική να μην πέσει στην παγίδα και να μετατοπιστεί από τη συμμαχία».

Όμως, δεν είναι μόνο τα παραπάνω που προβληματίζουν σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό. Λέγεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου φτάνουν μηνύματα πολύ ισχυρών εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων που κατηγορούν τον Άδωνι Γεωργιάδη για μονοδιάστατη αντιμετώπιση συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Το τελευταίο που θα ήθελε στην παρούσα συγκυρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν να βρεθεί στη μέση της σφοδρής σύγκρουσης ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων με τρόπο που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και με ευθύνη, μάλιστα, ενός δικού του υπουργού.

Και βέβαια, δεν πρέπει κανένας να υποτιμήσει πως θα επιδράσει τελικά στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του υπουργού του, η πληροφόρηση που έχει ο πρωθυπουργός για την κινητικότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος φέρεται να προετοιμάζεται για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.