Μητσοτάκης-Τραμπ: Τι έγινε στη συνάντηση, ατυχία Κυριάκου, jumpsuit Μαρέβας-Μελάνιας [φωτο]

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, δεν ήταν μια απλή και εύκολη συνάντηση.

Η ατυχία του Κυριάκου ήταν ότι αυτός ήθελε να προτάξει τα ελληνοτουρκικά, αλλά η ατζέντα είχε αλλάξει δραματικά μετά την -με εντολή Ντόναλντ Τραμπ– δολοφονία του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Και αυτό φάνηκε με τον καταιγισμό των δημοσιογραφικών ερωτήσεων όταν οι δύο ηγέτες βρέθηκαν μπροστά στις κάμερες: Από τις δεκατέσσερις, μόλις οι δύο αφορούσαν την Ελλάδα, ενώ οι εννέα είχαν να κάνουν με την κρίση στο Ιράν και άλλες δύο για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Ο Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας

Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε στον συνομιλητή του αυτό που ήθελε. Τόνισε το πρόβλημα με την τουρκική προκλητικότητα και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που παίζει η πρόσφατη συμφωνία Ερντογάν – Αλ Σάραζ για την οριοθέτηση ΑΟΖ, διακόπτοντας μάλιστα την αγόρευση Ντόναλντ Τραμπ, για να κάνει σαφές ότι δεν θα ανεχτούμε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός καταγγέλλοντας την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης εν μέσω της δύσκολης κατάστασης που προαναφέραμε, πέτυχε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και τους βασικούς του στόχους από την συνάντηση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αναμένει την στήριξη των ΗΠΑ. Σε αυτές του τις δηλώσεις – όπως μετέφεραν κυβερνητικές πηγές – ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε την «κατανόηση» του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ απέφυγε να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις

Η Ελλάδα ωστόσο, δεν έλαβε κάποιο σαφές μήνυμα καταδίκης από την πλευρά του Αμερικανού Προέδρου, αλλά δεν αναμέναμε και κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τον μοναδικό ηγέτη που ενημέρωσε προσωπικά ο Ντόναλντ Τραμπ για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, ήταν ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ όλοι οι άλλοι σύμμαχοι ενημερώθηκαν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Στις κοινές δηλώσεις στο Οβάλ Γραφείο πριν το κρίσιμο τετ α τετ των δύο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε να εκφράσει ευθαρσώς και επωνύμως την στήριξη του στην Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, εστιάζοντας στις «εκπληκτικές» σχέσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ και στην βελτίωση της ελληνικής οικονομίας που αποτελεί «τεράστια επιτυχία».

Ούτε στο θέμα των F-35 τοποθετήθηκε ξεκάθαρα δημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα μας ενδιαφέρεται «πάρα πολύ να συμμετάσχει και σε αυτό και σε άλλα αμυντικά προγράμματα».

Μετά την συνάντηση ωστόσο, έγινε γνωστό ότι η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μιας μοίρας νέων μαχητικών F- 35, την χρησιμότητα των οποίων πάντως, πολλοί στρατιωτικοί αμφισβητούν, καθώς πρόκειται για αμιγώς επιθετικά αεροσκάφη που δεν συμβαδίζουν με το αμυντικό-αποτρεπτικό δόγμα της Ελλάδας.

«Επιβεβαιώθηκε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο καλύτερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα για τη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας και ότι η Ελλάδα είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος» σχολίασε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σε ό, τι αφορά στα F-35, εξήγησε ότι αυτά θα αποκτηθούν αφού πρώτα τελειώσει η αναβάθμιση των F-16, άρα μετά το 2024-25. «Οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν έναν με ενάμιση χρόνο» σημείωσε.

Οξεία απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ

«Είδαμε ξανά το παλιό, “καλό” ΣΥΡΙΖΑ των συνθημάτων και της ανευθυνότητας να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο μικροψυχίας», ανέφεραν εν τω μεταξύ κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε «φιάσκο» την συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ντόναλντ Τραμπ.

Οι στιλιστικές επιλογές της Μαρέβας Μητσοτάκη, αλλά και της Μελάνια Τραμπ κατά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

Το ζεύγος Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη κατέφθασαν στον Λευκό Οίκο λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) όπου έγιναν δεκτοί από το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ.

Ο καιρός στην Ουάσιγκτον κατά την επίσκεψη του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη ήταν βροχερός, με το κρύο να είναι τσουχτερό και την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη φορώντας ένα ζεστό παλτό, συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος φορούσε επίσης ένα ζεστό γκρι παλτό πάνω από το σακάκι του, την ώρα που το ζεύγος γινόταν δεκτό από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την Μελάνια Τραμπ. Η σύζυγος του πρωθυπουργού χαιρέτισε την Πρώτη Κυρία, η οποία φαίνεται να ανταπέδωσε εγκάρδια την χειραψία με ένα χαμόγελο.

Κάτω από δύο μεγάλες ομπρέλες το ζεύγος Τραμπ και το ζεύγος Μητσοτάκη έξω από τον Λευκό Οίκο
Οι πρώτες φωτογραφίες του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ, με τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκαν κάτω από δύο μεγάλες ομπρέλες, προκειμένου τα ζευγάρια να προστατευθούν από την βροχή. Η Πρώτη Κυρία κάθισε πλάι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η Μαρέβα Μητσοτάκη στάθηκε δίπλα στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έβγαλε το παλτό της

Λίγα λεπτά αργότερα, η Μελάνια Τραμπ και η Μαρέβα Μητσοτάκη άλλαξαν θέσεις και στάθηκαν πλάι στους συζύγους τους για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη έβγαλαν τα παλτό τους, όταν βρέθηκαν μαζί με τους Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ στο πλατύσκαλο του Λευκού Οίκου

Σε αυτές τις λήψεις, τόσο η Μαρέβα Μητσοτάκη, όσο όμως και ο Έλληνας πρωθυπουργός έβγαλαν τα παλτό τους. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ένα κλασικό μπλε σακάκι σε στενή γραμμή, με μπλε γραβάτα, ενώ η Μαρέβα Μητσοτάκη επέλεξε τόνους του καφέ – σοκολά για το jumsuit, αλλά και τα παπούτσια.

Η Μελάνια Τραμπ με ένα καρό jumpsuit σε αποχρώσεις του γκρι και του μαύρου και η Μαρέβα με σοκολά jumpsuit στον Λευκό Οίκο

Τι φόρεσαν Μαρέβα Μητσοτάκη και Μελάνια Τραμπ;

Έχοντας πάντα την τσάντα Chanel στον δεξί ώμο, η Μαρέβα Μητσοτάκη φορούσε αρχικά ένα μαύρο παλτό, στις πρώτες φωτογραφίες της από τον Λευκό Οίκο, καθώς όπως προείπαμε στην Ουάσιγκτον το κρύο είναι τσουχτερό.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη κατέφθασε φορώντας ένα ζεστό μαύρο παλτό, το οποίο έβγαλε λίγο αργότερα για να φανεί το σοκολά jumpsuit

Όταν το έβγαλε, αποκαλύφθηκε το σοκολά jumpsuit με γόβες στην ίδια απόχρωση. Παράλληλα στα αριστερά του ρούχου της διακρίνεται μια καρφίτσα σε σχήμα λιβελούλας. Την ίδια καρφίτσα φορούσε η Μαρέβα Μητσοτάκη στο ταξίδι με τον πρωθυπουργό στην Κίνα, όταν και επέλεξε μια δημιουργία του Βασίλη Ζούλια. Τέλος, η Μαρέβα Μητσοτάκη φορούσε ένα διακριτικό hair accessory στα μαλλιά.

Σε αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι η Μελάνια Τραμπ που φόρεσε ένα Jumpsuit με μαύρη ζώνη και φαρδιά αγκράφα και μαύρες μπότες.

Με μακρύ καρό jumpsuit σε αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι και μαύρη ζώνη με φαρδιά αγκράφα υποδέχτηκε την Μαρέβα Μητσοτάκη και τον Έλληνα πρωθυπουργό η Μελάνια Τραμπ. Κάτω από το ρούχο διακρίνονται μαύρες, βελούδινες μπότες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.