Πρόεδρος Δημοκρατίας, ραγδαίες εξελίξεις: Σε αυτόν καταλήγει ο Μητσοτάκης. Όνομα τελευταίας στιγμής

Σε ποιον φαίνεται να καταλήγει ο Μητσοτάκης για Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για την ανακοίνωση του προσώπου που θα προτείνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την Προεδρία Δημοκρατίας.

Κλειδί των εξελίξεων μπορεί να αποδειχθεί η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, όπου ενδέχεται να γίνει συζήτηση για το όνομα που θα προτείνει ο πρωθυπουργός.

Ποια ονόματα ακούγονται:

Σημειώνεται πως η Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά για να στηρίξει την πρωθυπουργική επιλογή θα πρέπει ο υποψήφιος να είχε ενεργή παρουσία τη δεκαετία της κρίσης.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με δήλωσή της εισηγήθηκε να προταθεί ένας εκ των τριών πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ (Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος).

Παράλληλα, εξακολουθεί να στηρίζει τη γυναικεία υποψηφιότητα.

Από γυναίκες ακούγονται τα ονόματα της Άννας Διαμαντοπούλου, της Μαρίας Δαμανάκη, της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επίσης στο μπλοκάκι του πρωθυπουργού βρίσκονται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός, Τάσος Γιαννίτσης, ο καθηγητής και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Βασίλης Σκουρής, ο καθηγητής και πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λίνος Σισιλιάνος, ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, οι πρώην υπουργοί, Γιάννης Μανιάτης και Αλέκος Παπαδόπουλος, καθώς και ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Σε αυτόν φαίνεται να καταλήγει:

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για να μάθουμε τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία Δημοκρατίας.

Όσο ο χρόνος τελειώνει, τόσο πληθαίνουν τα ονόματα που ακούγονται για το ανώτατο αξίωμα. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται πολύ έντονα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει κίνηση-ματ.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα το σάιτ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο πρωθυπουργός φέρεται να καταλήγει στην επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, καθώς θεωρεί ότι είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Σύμφωνα με το άρθρο του Meaculpa.gr ο κ. Παπαδήμος θεωρείται ιδανικός για τους εξής λόγους:

«Προερχόμενος από την κεντροαριστερά, χαίρει της πλήρους αποδοχής και της κας Γεννηματά.

Επίσης, το 2017 ο Λουκάς Παπαδήμος έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας εναντίον του στο αυτοκίνητό του. Τότε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση στον πρώην Πρωθυπουργό.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν. Η μη ψήφιση του Λουκά Παπαδήμου από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τον παγίδευε εκ νέου στα φιλομπαχαλίστικα αισθήματά του.

Και τα βασικά σημερινά του στελέχη όπως ο κος Ραγκούσης πχ, θα έπρεπε να αιτιολογήσουν ακόμα περισσότερο την άρνησή τους.

Όλα δείχνουν πως η πλάστιγγα γέρνει στον Λουκά Παπαδήμο. Το όνομα όπως όλα δείχνουν, θα το μάθουμε στις 23 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.