Πρόεδρος Δημοκρατίας: Διέρρευσε το όνομα που θα προτείνει ο Μητσοτάκης. Ποιος ο εκλεκτός [φωτο]

Ποιον θα προτείνει ο Μητσοτάκης για Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 13 Φεβρουαρίου, όπως υπενθύμισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, σε ερώτηση που δέχθηκε, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι γνωρίζει ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα προταθεί από την κυβέρνηση.

Ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία σε εναρμόνιση με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο Σύνταγμα. Ο κ. Τασούλας εκτίμησε εξάλλου ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία.

Η πρόταση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανακοινωθεί μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου.

Μόλις ολοκληρωθεί η ψήφισή του θα εκκινήσουν οι διαδικασίες, που το Σύνταγμα ορίζει, για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα το πρόσωπο που θα προτείνει το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τασούλας απάντησε αστειευόμενος πως “δεν κάνω υπερηχογράφημα”, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι γνωρίζει το όνομα:

“Ναι, το γνωρίζω (σ.σ το όνομα), αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω, γιατί μπορεί να έχω ρωτήσει μέντιουμ”, σχολίασε.

Διέρρευσε νέο όνομα για Πρόεδρος Δημοκρατίας, το οποίο ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες.

Αυτό δεν είναι άλλο από αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος φέρεται να έχει ισχυρές πιθανότητες για την θέση.

Εξάλλου τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε προτείνει και η ίδια η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο ίδιος διατηρεί άριστες σχέσεις και με την Νέα Δημοκρατία αλλά και τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς υπήρξε αντιπρόεδρος στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γεγονός που του δίνει ένα έξτρα πλεονέκτημα για στήριξη από την κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.